Fredrik Barth

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Fredrik Barth
Fredrik Barth.jpg
Lair Thomas Fredrik Weybye Barth
(1928-12-22)22 Dhésèmber 1928
Leipzig, Jerman
Pati 24 Januari 2016(2016-01-24) (umur 87)
Norwegia
Bangsa Norwegia
Alma mater University of Chicago (M.A.)
Cambridge University (Ph.D.)
Bojo Unni Wikan
Karièr ngèlmiah
Babagan Antropolog
Institutions Boston University
University of Bergen
Juru pamrayogya dhoktoral Edmund Leach

Fredrik Barth ya iku ahli Antropologi saka Leipzig, Jerman kalairan 22 Dhésèmber 1928[1][2]. Barth olèh pandhidhikan ing pawiyatan luhur saka University of Chicago (1949) lan University of Cambridge (1950). Ing Cambridge, Barth olèh gelar Ph.D. ing bidhang antropologi. Dhèwèké uga ngayahi panalitèn lapangan (field work) ing Norwég Lor (1950), Kurdhistan kidul Iran (1951), Norwégia wétan (1953), Pakistan (1954. 1960, 1978), Iran (1957), Sudan (1964-1967), Oman (1974), Papua Nugini (1964), Bhutan, Cina, lan Bali, Indonesia[1]. Karya-karya tulisané Barth kang wis diterbitké antarané Political Leadership among Swat Pathans (1959), Nomads of South Persia: The Basseri Tribe of the Khamseh Confederacy (1964), Cosmologies in the Making: A Generative Approach to Cultural Variation in Inner New Guinea (1987), lan Balinese Worlds (1993)[1]. Barth iki dadi salah siji antropolog internasional kang kawentar minangka ètnografer lan tèoritis limang dèkade. Barth uga nerbitaké werna-werna monograf kang dhedhasar saka panalitèné ing akèh wewengkon[2]. Barth uga duwé pisumbangan penting ing èlmu antropologi kaya ta laku manungsa, paguyuban sosial, ékologi, ékonomi, étnisitas, ritual, lan komplèksitas budaya[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 46. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. ^ a b c Gérald., Gaillard, (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. k. 229. ISBN 020349900X. OCLC 56606384.