Fred Hoyle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sir Fred Hoyle
Fred Hoyle.jpg
Lair(1915-06-24)24 Juni 1915
Gilstead, Bingley, Yorkshire Kulon, Inggris
Pati20 Agustus 2001(2001-08-20) (umur 86)
Bournemouth, Inggris
PadununganKarajan Manunggal
BangsaInggris
Alma materEmmanuel College, Cambridge
Kondhang ingCoining the phrase 'Big Bang'
Hoyle's fallacy
Hoyle-Narlikar theory
Steady state theory
Triple-alpha process
Panspermia
BebungahMayhew Prize (1936)
Smith's Prize (1938)
RAS Gold Medal (1968)
Bruce Medal (1970)
Royal Medal (1974)
Klumpke-Roberts Award (1977)
Crafoord Prize (1997)
Karièr ngèlmiah
BabaganAstronomi
InstitutionsInstitut Astronomi, Cambridge
Juru pamrayogaRudolf Peierls
Maurice Pryce
Philip Worsley Wood
Mahasiswa dhoktoralJohn Moffat
Chandra Wickramasinghe
Cyril Domb
Jayant Narlikar
Mahasiswa dhoktoral liyanéPaul C. W. Davies
KaprabawanJocelyn Bell Burnell
Cathetan
Dhèwèké iku bapané Geoffrey Hoyle lan Dr. Elizabeth Butler.

Sir Fred Hoyle FRS (lair 24 Juni 1915 – pati 20 Agustus 2001 ing umur 86 taun) iku sawijining astronom Inggris misuwur, mligi kanggo kontribusiné ing téyori nukléosintèsis lintang lan pendhapat kontrovèrsialé ngenani prakara-prakara kosmologi lan èlmiah liyané, kanthi mirunggan mligi panolakané marang téyori "Big Bang", sawijining istilah sing awalé diriptakaké minangka guyonan, sing mungkin sithik ngrèmèhaké, marang sawijining téyori sing wujud saingan utama saka téoriné dhéwé. Saliyané pakaryané minangka sawijining astronom, Hoyle iku sawijining panulis fiksi èlmiah, kalebu sapérangan buku sing ditulis bebarengan putrané Geoffrey Hoyle. Hoyle ngentèkaké sapérangan gedhé uripé nyambut gawé ing Institut Astronomi ing Universitas Cambridge, lan njabat minangka dhirèkturé suwéné sapérangan taun. Dhèwèké tilar donya ing Bournemouth, Inggris, sawisé ngalami sarangkèn stroke.

Pranala njaba[besut | besut sumber]