Fred Hoyle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sir Fred Hoyle
Fred Hoyle.jpg
Lair (1915-06-24)24 Juni 1915
Gilstead, Bingley, Yorkshire Kulon, Inggris
Pati 20 Agustus 2001(2001-08-20) (umur 86)
Bournemouth, Inggris
Padunungan Karajan Manunggal
Bangsa Inggris
Alma mater Emmanuel College, Cambridge
Kondhang ing Coining the phrase 'Big Bang'
Hoyle's fallacy
Hoyle-Narlikar theory
Steady state theory
Triple-alpha process
Panspermia
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.
Bebungah Mayhew Prize (1936)
Smith's Prize (1938)
RAS Gold Medal (1968)
Bruce Medal (1970)
Royal Medal (1974)
Klumpke-Roberts Award (1977)
Crafoord Prize (1997)
Karièr ngèlmiah
Babagan Astronomi
Institutions Institut Astronomi, Cambridge
Juru pamrayoga Rudolf Peierls
Maurice Pryce
Philip Worsley Wood
Mahasiswa dhoktoral John Moffat
Chandra Wickramasinghe
Cyril Domb
Jayant Narlikar
Mahasiswa dhoktoral liyané Paul C. W. Davies
Kaprabawan Jocelyn Bell Burnell
Cathetan
Dhèwèké iku bapané Geoffrey Hoyle lan Dr. Elizabeth Butler.

Sir Fred Hoyle FRS (lair 24 Juni 1915 – pati 20 Agustus 2001 ing yuswa 86 taun) iku sawijining astronom Inggris misuwur, mligi kanggo kontribusiné ing téyori nukléosintèsis lintang lan pendhapat kontrovèrsialé ngenani perkara-perkara kosmologi lan èlmiah liyané, kanthi mirunggan mligi panolakané marang téyori "Big Bang", sawijining istilah sing awalé diriptakaké minangka guyonan, sing mungkin sithik ngrèmèhaké, marang sawijining téyori sing arupa saingan utama saka téoriné dhéwé. Saliyané pakaryané minangka sawijining astronom, Hoyle iku sawijining panulis fiksi èlmiah, kalebu sapérangan buku sing ditulis bebarengan putrané Geoffrey Hoyle. Hoyle ngentèkaké sapérangan gedhé uripé nyambut gawé ing Institut Astronomi ing Universitas Cambridge, lan njabat minangka dhirèkturé suwéné sapérangan taun. Dhèwèké tilar donya ing Bournemouth, Inggris, sawisé ngalami sarangkèn stroke.

Pranala njaba[besut | besut sumber]