Fred Hoyle

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sir Fred Hoyle
Fred Hoyle.jpg
Miyos 24 Juni 1915
Gilstead, Bingley, Yorkshire Kulon, Inggris
Tilar donya 20 Agustus 2001 (umur 86)
Bournemouth, Inggris
Dalem Britania Raya
Kabangsan Inggris
Bidhang Astronomi
Lembaga Institut Astronomi, Cambridge
Lulusan saking Emmanuel College, Cambridge
Academic advisors Rudolf Peierls
Maurice Pryce
Philip Worsley Wood
Doctoral students John Moffat
Chandra Wickramasinghe
Cyril Domb
Jayant Narlikar
Other notable students Paul C. W. Davies
Kaahlian Coining the phrase 'Big Bang'
Hoyle's fallacy
Hoyle-Narlikar theory
Steady state theory
Triple-alpha process
Panspermia
Dipunpangaruhi Jocelyn Bell Burnell
Notable awards Mayhew Prize (1936)
Smith's Prize (1938)
RAS Gold Medal (1968)
Bruce Medal (1970)
Royal Medal (1974)
Klumpke-Roberts Award (1977)
Crafoord Prize (1997)
Agama Ateis malih dadi Deist Agnostik
Cathetan
Dhèwèké iku bapané Geoffrey Hoyle lan Dr. Elizabeth Butler.

Sir Fred Hoyle FRS (lair 24 Juni 1915 – tilar donya 20 Agustus 2001 kanthi umur86 taun) iku sawijining astronom Inggris misuwur, utamané kanggo kontribusiné ing téori nukléosintèsis lintang lan pendhapat kontrovèrsialé ngenani perkara-perkara kosmologi lan èlmiah liyané, sacara khusus utamané panolakané marang téori "Big Bang", sawijining istilah sing awalé diriptakaké minangka guyonan, sing mungkin sithik ngrèmèhaké, marang sawijining téori sing arupa saingan utama saka téoriné dhéwé. Saliyané pakaryané minangka sawijining astronom, Hoyle iku sawijining panulis fiksi èlmiah, kalebu sapérangan buku sing ditulis bebarengan putrané Geoffrey Hoyle. Hoyle ngentèkaké sebagéan gedhé uripé nyambut gawé ing Institut Astronomi ing Universitas Cambridge, lan njabat minangka dhirèkturé sakwéné sapérangan taun. Dhèwèké tilar donya ing Bournemouth, Inggris, sawisé ngalami sarangkéyan stroke.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fred_Hoyle&oldid=833924"