Floem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
:
1. Pith,
2. Protoxylem,
3. Xylem I,
4. Phloem I,
5. Sclerenchyma (bast fibre),
6. Cortex,
7. Epidermis

Floem utawa pambuluh tapis (phloem, saka basa Yunani φλόος / Lat. phloos, kang ngandhut arti "pepagan".) ya iku jaringan pangangkut sajeroning tanduran mawa pambuluh (Tracheophyta) kang mupangaté sajeroning transportasi asil fotosintesis, mliginé gula sukrosa, lan werna-werna metabolit liyané saka godhong tumuju pérangan-pérangan awak ing tanduran liyané, kaya ta watang, oyot, kembang, woh, wiji, lan umbi. Prosès kadadéan transpor uga kasebut minangka translokasi. Godhong didadèkaké sumber fotosintat (source), éwadéné organ liya didadèkaké tampungané (sink). Arah lakuné dat sajeroning pambuluh tapis misah saka pambuluh kayu.