Floem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
:
1. Pith,
2. Protoxylem,
3. Xylem I,
4. Phloem I,
5. Sclerenchyma (bast fibre),
6. Cortex,
7. Epidermis

Floem utawa pambuluh tapis (phloem, saka basa Yunani φλόος / Lat. phloos, kang ngandhut arti "pepagan".) ya iku jaringan pangangkut jroning tanduran mawa pambuluh (Tracheophyta) kang mupangaté jroning transportasi asil fotosintesis, utamané gula sukrosa, lan werna-werna metabolit liyané saka godhong tumuju bagéyan-bagéyan awak ing tanduran liyané, kayata watang, oyot, kembang, woh, wiji, lan umbi. Prosès kadadéan transpor uga kasebut minangka translokasi. Godhong didadèkaké sumber fotosintat (source), éwadéné organ liya didadèkaké tampungané (sink). Arah lakuné dat jroning pambuluh tapis misah saka pambuluh kayu.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Floem&oldid=985086"