Floem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
:
1. Pith,
2. Protoxylem,
3. Xylem I,
4. Phloem I,
5. Sclerenchyma (bast fibre),
6. Cortex,
7. Epidermis

Floem utawa pambuluh tapis (phloem, saka basa Yunani φλόος / Lat. phloos, kang ngandhut arti "pepagan".) ya iku jaringan pangangkut sajeroning tuwuhan mawa pambuluh (Tracheophyta) kang mupangaté sajeroning transportasi asil fotosintesis, mligi gula sukrosa, lan warna-warna metabolit liyané saka godhong tumuju pérangan-pérangan awak ing tuwuhan liyané, kaya ta watang, oyot, kembang, woh, wiji, lan umbi. Prosès kadadéan transpor uga mau minangka translokasi. Godhong didadèkaké sumber fotosintat (source), éwadéné organ liya didadèkaké tampungané (sink). Arah lakuné dat sajeroning pambuluh tapis misah saka pambuluh kayu.