Erich Honecker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Erich Honecker
Gambar:Bundésarchiv Bild 183-19204-2916, Erich Honecker.jpg
Sekretaris Jendral saka Komité Pusat Parté Persatuan Sosialis Jerman
Lungguh
3 Mei 1971 – 18 Oktober1989
Kadhisiki Walter Ulbricht
Kagantèni Egon Krenz
Ketua Dhéwan Wewengkon Républik Dhémokratik Jerman
Lungguh
29 Oktober 1976 – 18 Oktober 1989
Kadhisiki Willi Stoph
Kagantèni Egon Krenz
Chairman Dhéwan Pertahanan Nasional Jerman Wétan
Lungguh
1971–1989
Kadhisiki Walter Ulbricht
Kagantèni Egon Krenz
Rerincèn priangga
Lair (1912-08-25)Agustus 25, 1912
Neunkirchen, Karajaan Jerman
Pati Mèi 29, 1994(1994-05-29) (umur 81)
Santiago, Cile
Bangsa Jerman
Parté pulitik Parté Komunis Jerman (1922–1946)
Parté Persatuan Sosialis Jerman (1946–1989)
Communist Party of Germany (1990–1994)
Sisihan Edith Baumann (1950–1953)
Margot Feist Honecker (b. 1927)
Propési Politisi
Agama Ora ana (ateis)

Erich Honecker (25 Agustus 191229 Mei 1994) iku pulitikus Jerman kanthi aliran komunis sing mimpin Jerman Wétan saka taun 1971 tekan 18 Oktober 1989. Sawisé manunggalé Jerman, dhèwèké mlayu menyang Uni Sovyèt nanging pamaréntah Rusia dhémokratik ngèkstradhisi dhèwèké manèh. Satekané ing Jerman, Honecker ditahan lan diadili merga tutuhan pengkhianatan lan kajahatan sing dilakokaké sakwéné Perang Dingin (utamané merga patiné 192 rakyat Jerman sing ngupaya mlayu saka rèzim Honecker). Nanging amarga dhèwèké lagi nandhang kanker, Honecker dibébasaké saka pakunjaran nalika taun 1993. Dhèwèké ninggal jroning pangasingan ing Chili.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Wilsford, David. (1995) Political leaders of contemporary Western Europe: a biographical dictionary. Greenwood Publishing Group.

Wacan terusan[besut | besut sumber]

  • Fulbrook, Mary. (2008) The people's state: East German society from Hitler to Honecker. Yale University Press.
  • Honecker, Erich. (1981) Aus meinem Leben. New York : Pergamon, 1981. ISBN 0-08-024532-3.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
Walter Ulbricht
Sekretaris Jendral Parté Persatuan Sosialis Jerman
1971-1989
Diganti déning:
Egon Krenz
Didhisiki déning:
Willi Stoph
Ketua Dhéwan Républik Dhémokratik Jerman
1976-1989
Diganti déning:
Egon Krenz


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Erich_Honecker&oldid=1086647"