Emmanuel Levinas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Emmanuel Levinas
Emmanuel Levinas.jpg
Lair 12 Januari 1906, O.S. 30 Dhésèmber 1905
Kovno, Russian Empire (ing dina saiki - Kaunas, Lithuania)
Pati 25 Dhésèmber 1995(1995-12-25) (umur 89)[1]
Paris, Perancis
Wiyata Universitas Freiburg (no degree)
Universitas Strasbourg (Dr, 1929)
Universias Paris (DrE, 1961)
Kala Filosofi abad ka-20th
Tlatah Filosofi Kulon
Aliran Filosofi Kontinèntal
Fénoménologi Èksistènsial[2]
Bebadan Universitas Poitiers
Universitas Paris
Universitas Fribourg
Karsa pokok
Fénoménologi Èksistènsial[2]
Kajian Talmudic
Étik · Ontologi
Gantha misuwur
"The Other" · "The Face"

Emmanuel Levinas iku salah sawijining ahli filsuf kontèmporèr saka Prancis. [4] [5] Filsafat Levinas iku minangka gabungan kang mirunggan saka tradihisi agama Yahudi, tradhisi Filsafat Kulon lan cara fénoménologis . [4] Dhèwèké kondhang minangka filsuf étika kanthi Étika Tanggung Jawab, uga disebut minangka siji-sijining moralis ing bab pamikiran ing taun 1981 . [6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Bergo, Bettina, "Emmanuel Levinas", The Stanford Encyclopedia of Philosophy (Summer 2015 Edition), Edward N. Zalta (ed.), URL = <https://plato.stanford.edu/archives/sum2015/entries/levinas/>.
  2. a b Andris Breitling, Chris Bremmers, Arthur Cools (eds.), Debating Levinas’ Legacy, Brill, 2015, p. 128.
  3. Levinas, E., 1991, Le temps et l'autre, Presses universitaires de France, p. 64.
  4. a b K. Bertens. 2006. Filosofi Barat Kontemporer Prancis . Jakarta: Pustaka Utama Gramedia. Thing 309-328.
  5. (ing basa Inggris)Adriaan T. Peperzak. 1999. "Levinas, Emmanuel". In The Cambridge Dictionary of Philosophy. Robert Audi, ed. 498. London: Cambridge University Press.
  6. (ing basa Indonésia) Fenomenologi Eksistensial, Jakarta: Gramedia, 1987