Deryck Whibley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Deryck Whibley
Whibley.jpg
Deryck Whibley
Pratélan latar wuri
Jeneng lairDeryck Jason Whibley
ParabanBizzy D, Gunner, Sven
SakaAjax, Ontario, Kanada.
GénrePunk rock, melodic hardcore, skate punk, pop punk, alternatif rock, alternatif metal, rapcore
PakaryanMusisi, Pangarya Lagu, Produsér, Aktor
PirantiVokal, Gitar, Piano, Harmonika, Drum, Violin, Bass, Flute, Saxophone
Mangsa akarya1996-saiki
LabèlIsland, Aquarius
Sing magepokanSUM 41, Tommy Lee, Iggy Pop, Treble Charger, The Operation M.D., Avril Lavigne
Piranti wigati
Deryck Whibley Telecaster deluxe
Squier Telecaster
Gibson SG
Gibson Les Paul

Deryck Jason Whibley utawa Deryck Whibley [1] ya iku gitaris saka band nagara Kanada, SUM 41. Whibley duwé ya iku jejuluk saka Deryck Whibley. Dhèwèké lair tanggal 21 Maret 1980 ing kutha Scarborough, Ontario, nagari Kanada. Dhèwèké tau krama karo Avril Lavigne ya iku salah sawijiné pènyanyi ing nagara Kanada. Deryck krama karo Avril nalika taun 2006. Nanging, nalika Oktober 2009, saka wawancara, Avril lan Deryck miwiti pégatan [2].

Karir Musik[besut | besut sumber]

Whibley miwiti dadi penyanyi nalika taun 1996. Deryck kang duwé jeneng béda Bizzy D, Gunner, utawa Sven iki miwiti ing manajemen artis Bunk Rock Music lan No Warning [3]. SUM 41 iku digawé karo Steve Jocz. Jeneng SUM 41 iku digawé karo Deryck nalika Kaspir, jeneng pisanané SUM 41, miwiti manggung kaping pisan nalika 41 dina ing mangsa kétiga (Summer = SUM) ing Supernova Show. Deryck uga tau main drum ing SUM 41 nalika manggung. Nanging nalika garap lagu Paint For Pleasure (SUM 41-Album Chuck) dhèwèké kena hernia. Nalika iku SUM 41 manggung ing Winipeg, Manitoba, Kanada [4]. Deryck uga tau dadi bassis saka SUM 41 nalika Steve Jocz ing posisi gitar. Banjur, sakmariné Deryck saka lara, Jocz uga bali dadi drummer.

Karir Filem[besut | besut sumber]

Deryck Whibley uga tau nandhangi dadi aktor nalika ing filem Dirty Love lan King of the Hill [5].

Manéka Warta Saka Deryck[besut | besut sumber]

2007 nalika iku, Deryck uga kena cidra [6] amarga kacilakan nalika main drum ing lagu Pain For Pleasure. SUM 41 uga isih manggung ing acara tur Strength in Numbers Tour bèbarengan karo Finger Eleven. Deryck uga dadi tamu ing album Operation M.D.. Deryck urun ing lagu Sick + Twisted pérangan instrumen Piano lan Keyboard. Nalika taun 2010, miwiti SUM 41 tur ing acara Summer Sonic Festival [7] Ing Jepang, Deryck uga mlebu rumah sakit amarga digithik wong mendem [8] ing sajeroning bar ing Jepang.

Catethan suku[besut | besut sumber]

  1. Whibley Musisi Kanada
  2. Avril Lavigne pegatan karo Deryck Whibley
  3. Deryck Whibley miwiti damel SUM 41 sarèng Steve Jocz
  4. Deryk Whibley cidra
  5. "Karir lan Tur Deryck Whibley". Island Records. Dijupuk 26 Fèbruari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. "Deryck Cidra; News". Ultimate-guitar.com. 29 Oktober 2010. Dijupuk 15 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  7. Bhamra, Satvir (9 Agustus 2010). "SUM 41". Amplified.tv. Dijupuk 15 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  8. "Deryck Whibley digithik tiyang ing Jepang-Avril Lavigne, Deryck Whibley". People.com. 7 Agustus 2010. Dijupuk 15 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Gladri foto saka Deryck Whibley[besut | besut sumber]

Deryck Whibley