Dan Hujan Pun Berhenti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Dan Hujan Pun Berhenti inggih punika judhul novèl anggitanipun Farida Susanty ingkang dipunbabar déning Grasindo ing taun 2004. Buku ingkang kandelipun 322 kaca kanthi nomer ISBN 978-979-081-441-7 punika nglantaraken namanipun Farida Susanty nampèni bebungah Kusala Sastra Khatulistiwa ing kategori Panyerat Nèm Mumpuni, 2007. Taun punika ugi, KSK inggih maringi bebungah dhumateng Gus tf Sakai miyos pakaryanipun, Perantau ing kategori Prosa lan Acep Zamzam Noor miyos pakaryanipun, Menjadi Penyair Lagi ing kategori Geguritan. Novèl punika nyariyosaken bab kulawarga, kekancan, kasangsaran, lan katrésnan.[1][2][3][4][5]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Dan Hujan Pun Berhenti inggih punika novèl kapisan anggitanipun Farida Susanty ingkang kenthel pernak-pernik samukawis Jepang. Saking latar wingking kulawarga konglomerat Miyazao, kabudayan wonten teru teru bozu, basa Jepang ingkang kadhang kala kaginaaken, dumugi gegayuhan badhé pejah piyambak sakpérang tokoh ing salebetipun. Sinaosa harakiri dados adatipun masarakat Jepang minangka tanggel jawab awit saking kaluputanipun, bokmenawi Farida mirsani babagan punika minangka badhé dumadosipun wonten kalangan nèm-nèman. Mendah gampilipun tiyang-tiyang tumindak kados punika, nyobi nyélaki samukawis prakara. Pejah punika gampil, nanging gesang tetep kedah dipunlampahi, kaya napa kémawon kahananipun.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kusala Sastra Khatulistiwa: Kusala Sastra Khatulistiwa, kapundhut 5 Mèi 2017
  2. Vibaholic: Vibaholic: Dan Hujan pun Berhenti, kapundhut 5 Mèi 2017
  3. Ini Buku: Dan Hujan pun Berhenti
  4. GoodReads: Good Reads: Dan Hujan pun Berhenti, kapundhut 5 Mèi 2017
  5. Buka Buku: Buka Buku: Dan Hujan Pun Berhenti, kapundhut 5 Mèi 2017