Daging analog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Burger tempe
Hong Kong-gaya tahu saka masakan Buddha wis disiapake minangka alternatif kanggo meat
Pai daging vegan faux, ngemot protein kedelai lan jamur, saka toko roti Australia
Rong irisan daging vegetarian

Analogi daging minangka zat kaya daging sing digawe saka tanduran. Istilah sing luwih umum yaiku daging adhedhasar tanduran, daging vegan, pengganti daging, daging mock, alternatif daging, daging tiruan, utawa daging vegetarian, utawa, kadang-kadang luwih akeh, daging palsu utawa daging palsu. Analogi daging biasane kira-kira kualitas estetis tartamtu (kayata tekstur, rasa, tampilan) utawa karakteristik kimia jinis daging tartamtu. Umume, analog daging tegese panganan sing digawe saka bahan-bahan vegetarian, lan kadang-kadang tanpa produk kewan kayata susu. Akeh analog adhedhasar basis kedele (kayata tahu, tempe ) utawa basis lem, nanging saiki bisa uga digawe saka protein kacang polong . Analogi liyane sing kurang umum kalebu bahan kaya mikoprotein .

Amarga padha karo daging, mula digunakake ing piring lan praktik panganan sing padha karo daging . Pasar target analog daging kalebu vegetarian, vegan, non-vegetarian sing pengin nyuda konsumsi daginge, [1] [2] lan wong-wong sing ngetutake hukum panganan agama ing agama Hindu, Yahudi, Islam, lan Buddha .

Cheeseburger digawe nganggo vegan patty saka Impossible Burger
Vegan Beyond Burger
Barkas:EE Meati Feb20 832.jpg
Alternatif steak adhedhasar vegan, non- GMO, saka Meati Foods
Chipotle lan tiron pitik quesadilla

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Schwab, Katharine (2019-07-25). "These plant-based food companies are rebranding to target meat eaters—and it's working". Fast Company (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-09-03.
  2. "CONSUMER INSIGHTS" (PDF). AHDB. July 2018. Dibukak ing September 2, 2020.