Clemente van der Pas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
R.P.
Clemente van der Pas
O.Carm.
Prefek Apostolik Malang
Gambar:Clemente van der Pas, O.Carm.jpg
GréjaGereja Katolik Roma
SinggasanaPrefektur Apostolik Malang
Didhapuk19 Juli 1927[1]
Term ended16 Desember 1933
DiterusakéAntonius Everardo Johannes Albers, O.Carm.
Personal details
Jeneng lairClemente van der Pas
LairJuni 13, 1885 (1885-06-13)
Hollande, Belanda
PatiDhésèmber 16, 1933(1933-12-16) (umur 48)[2]
Kabangsan Belanda
DenominationKatolik Roma

R.P. Clemente van der Pas, O.Carm. (lair 13 Juni 1885 – pati 16 Dhésèmber 1933 ing umur 48 taun) yaiku Prefek Apostolik ing Malang saka tanggal 19 Juli 1927 tumeka sédané, 16 Desember 1933. Pakaryan Clemen diterusaké déning Antonius Everardo Johannes Albers.

Pakaryan[besut | besut sumber]

Pastor Clemente napa panugasan misi ing tanah Jawa, Hindia Belanda déning Pastor Cyprianus Verbeek, O.Carm., Provinsial Belanda Ordo Karmelit. Wektu kuwi Clemente ditugaské bareng karo Pastor Mattheus Franciscus Henckens, O.Carm. lanan Pastor Paschalis Breukel, O.Carm.[2] Sadurungé miwiti pakaryan ing tanah Jawa, taun 1922, pastor loro mau ziarah ing Roma saperlu ketemu lan nampa berkah apostolik saka Sri Paus Pius XI. Nalika kuwi uga ketemu karo Kardinal Willem Marinus van Rossum, C.Ss.R., Prefek Kongregasi Suci bagi Penyebaran Iman. Pastor Clemente kapilih dadi Supperior Misi Jawa.

Ing tanggal 19 Juli 1927, Clemente kadhapuk déning Paus Pius XI minangka Prefek Apostolik ing Malang, ngenani payasané Prefektur Apostolik Malang wulan April. Dhèwèké dilantik déning Mgr. Anton Pieter Franz van Velsen, S.J. tanggal 20 November 1927. Clemente makarya minangka Prefek Apostolik tumeka sédané ing tanggal 16 Desember 1933, yuswa 48 tahun.[3] Nanging, sumber liyané mratélakaké yen Pastor Clemente séda taun 1935.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Catholic Hierarchy". Dijupuk 8 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b "HISTORY: Fr. Clemente van der Pas, O. Carm.". Berita Karmelit Indonesia. 2 November 2015. Dijupuk 10 Juli 2016. 
  3. "Kepemimpinan Mgr. Clement Van Der Pas O.Carm". Keuskupan Malang. 16 Desember 2012.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Pranala luar[besut | besut sumber]

  • Entri ing Hierarki Gereja Katolik Indonesia