Antonius Everardo Johannes Albers

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mgr.
Antonius Everardo Johannes Albers
O.Carm.
Uskup Emeritus Malang
Gambar:Mgr Antonius Everardo Johannes Albers, O.Carm.jpg
GréjaGereja Katolik Roma
KeuskupanMalang
Didhapuk28 Januari 1935
Term ended1 Maret 1973
SadurungéClemente van der Pas, O.Carm.
DiterusakéFranciscus Xaverius Sudartanta Hadisumarta, O.Carm.
Orders
Ordination14 Juni 1930[1]
Consecration10 Agustus 1939
by Giovanni Panico
Personal details
Jeneng lairAntonius Everard Jean Avertanus Albers
LairFèbruari 7, 1904 (1904-02-07)
Nijmegen, Belanda
PatiOktober 22, 1980(1980-10-22) (umur 76)
Kabangsan Belanda
DenominationKatolik Roma

Mgr. Antonius Everard Jean Avertanus Albers, O.Carm. (lair ing Nijmegen, Belanda, 7 Fèbruari 1904 – pati 22 Oktober 1980 ing umur 76 taun) yaiku uskup Malang minangka Prefek Apostolik, saka 28 Januari 1935 tumeka pensiyun tanggal 1 Maret 1973.

Pakaryan[besut | besut sumber]

Pastor Albers ditahbisaké minangka imam ing tanggal 14 Juni 1930. 28 Januari 1935, dhèwèké didhapuk minangka Prefek Apostolik Malang nerusaké pakaryané Pastor Clemente van der Pas, O.Carm. kang séda. Awit saka munggahé status saka Prefektur Apostolik tumuju Vikariat Apostolik, Pastor Albers didhapuk dadi Vikaris Apostolik Malang kanthi jejuluk Uskup Tituler Thubunae ing Numidia. Tanggal 10 Agustus 1939, dhèwèké ditahbisaki minangka Uskup pada 10 Agustus 1939 ing Gereja Santa Theresia Malang[2] déning Panahbis Utama Uskup Agung Giovanni Panico, Delegatus Apostolik kanggo Australia jejuluk Uskup Agung Tituler Iustiniana Prima.[3] Minangka Uskup ko-konsekrator yaiku Mgr. Petrus Johannes Willekens, Vikaris Apostolik Batavia jejuluk Uskup Tituler Zorava lan Mgr. Arnoldus Johannes Hubertus Aerts, M.S.C., Vikaris Apostolik Belanda Nugini jejuluk Uskup Tituler Apollonia.

Salawasé makarya minangka Uskup, dhèwèké dadi Uskup Ko-konsekrator ping telu, kanggo adicara panahbisan, yaiku Mgr. Albertus Soegijapranata, S.J. minangka Uskup Tituler Danaba nalika kadhapuk minangka Vikaris Apostolik Semarang 6 November 1940; Mgr. Michel Thomas Verhoeks, C.M. minangka Uskup Tituler Eleutheropolis ing Palaestina nalika kaangkat dadi Vikaris Apostolik Surabaia ing tanggal 8 Mei 1942; lan Mgr. Willem Schoemaker, M.S.C. minangka Uskup Tituler Balbura nalika kadhapuk dadi Vikaris Apostolik Purwokerto tanggal 18 Oktober 1950.

Awit saka munggahé status Vikariat Apostolik Malang dadi Keuskupan Malang, mula saka kuwi status Mgr. Albers malih saka Vikaris Apostolik Malang dadi Uskup Malang wiwit 3 Januari 1961. Upacara palantikan déning Internuntius Mgr. Gaetano Alibrandi ing tanggal 10 September 1961.[3] Mgr. Albers ngrawuhi Konsili Vatikan II minangka Bapa Konsili (1962–1965).

Dhèwèké makarya tumeka pensiyun ing tanggal 1 Maret 1973, nanging rujukan liyané nyerat 12 April 1973.[2] Sabanjuré, Keuskupan Malang kapimpin déning Mgr. Franciscus Xaverius Sudartanta Hadisumarta, O.Carm.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]