Cithakan:Jepang infobox

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jepang
  • 日本
  • Nippon utawa Nihon
Centered deep red circle on a white rectangle[1] Golden circle subdivided by golden wedges with rounded outer edges and thin black outlines
Gendéra Lambang Kekaisaran
Antem: Kimigayo "君が代"
"Pamrentahan Ingkang Mulya Kaisar"[2][3]
Lambang Papréntahan Jepang
Meterai Kantor Perdana Menteri dan Papréntahan Jepang
五七桐
Go-Shichi no Kiri
Proyeksi Asia dengan Area Jepang berwarna hijau
Wilayah sing dikuasai Jepang ditampilake ing warna ijo – Area sing diklaim ditampilake ing warna ijo padhang
Kutha krajan
lan paling gedhé
Tokyo[4]
Basa resmi Ora ono[note 1]
Basa nasional Jepang
Golongan ètnik (2011)
Agama
Papréntahan Negara kesatuan ingkang berbentuk monarki parlementer
 •  Kaisar Naruhito
 •  Putra Mahkuta Fumihito
 •  Perdana Menteri Shinzō Abe
 •  Wakil Perdana Menteri Tarō Asō
 •  Ketua Paheman Luhur Tadamori Oshima
 •  Presiden Paheman Asor Chuichi Date
 •  Hakim Agung Naoto Ōtani
Bebadan pranatan Diet Nasional
 •  Paheman luhur 参議院
Sangi-in
 •  Paheman asor 衆議院
Shūgi-in
Pambentukan
 •  Dino Pambentukan Negara 11 Februari 660 SM[6] 
 •  Konstitusi Meiji 29 November 1890 
 •  Konstitusi Saiki 3 Mei 1947 
 •  Perjanjian San Francisco 28 April 1952 
Laladan
 •  Gunggung 377,973 km2[7] (61)
146 sq mi
 •  Banyu (%) 3,55
Cacah jiwa
 •  Cacah sirah Oktober 2018 126.440.000[8] (10)
 •  Karapetan 334/km2 (41)
882,7/sq mi
GDP  (PPP) Rantaman 2018
 •  Gunggung $5.632 triliun[9] (4)
 •  Per kapita $44,550[9] (27)
GDP  (nominal) Rantaman 2018
 •  Gunggung $5.071 triliun[9] (3)
 •  Per kapita $40,106[9] (20)
Gini (2011)37.9[10]
sedhengan · 76
HDI (2017)Increase 0.909[11]
dhuwur banget · 19
Valuta Yen (¥) / En (JPY)
Zona wektu JST (UTC+9)
Format tanggal
  • yyyy-mm-dd
  • yyyy年m月d日
  • Era yy年m月d日 (CE−1988)
Nyetir ing kiwa
Kodhé bèl +81
Kodhé ISO 3166 JP
TLD Internèt .jp
Sana jaringan
www.japan.go.jp
  1. Parlemen Jepang durung secara resmi nggawe undang-undang sing negesake manawa Basa Jepang minangka basa resmi negara kasebut.[5]
Jepang
Jepang infobox
Nama Jepang
Kanji: 日本国
Hiragana: にっぽんこく
にほんこく
Katakana: ニッポンコク
ニホンコク
Kyujitai: 日本國
  1. "National Flag and National Anthem". Bendera Matahari Terbit lan "Kimi Ga Yo" minangka panji nasional lan lagu kebangsaan Jepang. Diresmikan taun 1999 kanthi Undhang-undhang Babagan Bendera Nasional lan Lagu Nasional.
  2. "Explore Japan National Flag and National Anthem". Dibukak ing January 29, 2017.
  3. "National Symbols". Diarsip saka sing asli ing February 2, 2017. Dibukak ing January 29, 2017. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  4. "History of Tokyo". Periode Edo suwene udakara 260 taun nganti Restorasi Meiji ing taun 1868, nalika Shogunate Tokugawa rampung lan pamrentahan kekaisaran dipulihake. Kaisar pindhah menyang Edo, sing diganti jeneng dadi Tokyo. Mula, Tokyo dadi ibukutha negara Jepang
  5. 法制執務コラム集「法律と国語・日本語」 (ing basa Japanese). Legislative Bureau of the House of Councillors. Dibukak ing January 19, 2009.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  6. Miturut legenda, Jepang didegake dening Kaisar Jimmu, Kaisar Pertama.
  7. 令和元年全国都道府県市区町村別面積調(10月1日時点) (ing basa Jepang). Geospatial Information Authority of Japan. December 26, 2019. Diarsip saka sing asli ing April 15, 2020.
  8. 最新結果一覧 政府統計の総合窓口 GL08020101. Statistics Bureau of Japan. Dibukak ing April 27, 2016.
  9. a b c d "World Economic Outlook Database, April 2018 – Report for Selected Countries and Subjects". International Monetary Fund (IMF). Oktober 2018.
  10. "World Factbook: Gini Index". CIA]. Dibukak ing May 11, 2011.
  11. "2018 Human Development Report" (PDF). United Nations Development Programme. 2017. Dibukak ing March 23, 2017.