Menyang kontèn

Chutney bawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Bawang putih chutney, uga diarani lahsun chutney, lahsun ki chutney, lehsun chutney lan bellulli chutney iku salah sawijining olahan chutney, asalé saka anak bawana India, digawe saka papak seger, klapa garing utawa seger, kacang tanah lan cabe ijo utawa abang. Cumin lan asem uga kadhangkala digunakake minangka bahan. Iki disiapake ing wangun udan lan garing. Varietas teles digawe karo klapa parut sing seger lan biasane disedhiyakake langsung sawise disiapake.

Guna[besut | besut sumber]

Bawang putih chutney digunakake kanggo masak ing akeh India (utamané Maharashtra, Gujarat, Punjab, Rajasthan lan Karnataka lor ) lan omah-omahé Pakistan . Asring dipangan karo bhakri sing seger lan panas ( roti datar tanpa ragi sing digawe saka glepung gandum kayata jowar (sorgum), bajra (gedang mutiara), nachni (gedang driji), lsp. ). Chutney bawang putih kadhangkala dadi iringan kanggo chaats lan khandvi .

Referensi[besut | besut sumber]