Vada pav

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Vada pav ing piring

Vada pav utawa Vada pao ya iku sawijining olah-olahan saka Indhi peneré ing negara bagéyan Maharashtra. Olah-olahan iki adhedhasar roti kang diiséni kenthang godhog sing wis didheplok, timun, godhong seladha, lombok bubuk, saos, mayonais, bawang bombay, bawang, lan irisan lombok ijo. Panganan iki kalebu jajanan pasar kang padatané didol ing pinggir dalan.[1] Panganan iki kadhangkala uga diarani bombay burger amarga wujudé kang kaya burger. Masiyo mengkono, panganan iki bisa kanggo wong vegetarian, utawa wong kang ora ngonsumsi daging.