Chole bhature

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Halwa poori
Chole puri halwa.jpg
AjanganBreakfast and Dessert
Panggonan asalNorthern regions of the Indian subcontinent
Tlatah utawa prajaIndian subcontinent
Olah-olahan nasional gegayutanIndia, Bangladesh, Pakistan
Buku masakan: Halwa poori  Médhia: Halwa poori

Chole bhature ( basa Hindi: छोले भटूरे ) yaiku panganan sing asale saka India sisih lor . [1] yaiku gabungan saka chana masala (kacang buncis putih pedhes) lan bhatura / Puri, roti goreng sing digawe saka maida . [2] Sanajan dikenal minangka sajian khas Pakistan, [3] ana macem-macem pratelan babagan asale sajian. Sawetara sumber negesake asale saka Delhi [4] dene liyane ngaku Uttar Pradesh Timur minangka papan asale. [5] Piring iki uga misuwur ing Pakistan minangka sarapan. [6]

Bhhole chhole asring dipangan minangka sajian sarapan, kadhang diiringi lassi . Iki uga bisa dadi panganan ing dalan utawa panganan lengkap lan bisa uga disertai bawang, wortel acar, chutney ijo utawa achaar . [7]

Panganan kasebut asale ing wilayah Lor ing bawana India, umume ing Uttar Pradesh . Piring iki uga populer ing wilayah Terai ing dataran rendah Nepal, utamane ing komunitas Madheshi. Dadi prasada dening Hindus lan Sikh ing negara-negara India Uttar Pradesh, Haryana, Punjab, Jammu, Himachal Pradesh, Uttarakhand, Bihar, lan Madhya Pradesh . Halwa Poori dipangan sawayah-wayah, nanging umume minangka bagean saka sarapan lan sarapan. Ing Pakistan, sarapan Nihari lan Halwa Poori misuwur ing masarakat Lahore lan Karachi .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Chanchal's, Kitchen. "Chole Bhature recipe".
  2. Sharma, Samreedhi (March 14, 2007). "Calorie watch: bhatura chole vs Puri bhaji".
  3. "Punjabi-style chole bhature recipe to make at home". Vogue India (ing basa Inggris). 2020-08-21. Dibukak ing 2021-04-27.
  4. "Chole Bhature Sprinkled with Nostalgia". The New Indian Express. Dibukak ing 2021-04-27.
  5. Galanakis, Charis M. (2020-09-22). Gastronomy and Food Science (ing basa Inggris). Academic Press. ISBN 978-0-12-820438-2.
  6. Ritu Chaturvedi. "6 Indo-Pak recipes that define cross-border foodie love". Khaleej Times (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-06-15.
  7. "North Indian Cuisine: Recipes, History And The Best Restaurants In Delhi, Nyc And London". 5 July 2013. Diarsip saka sing asli ing 4 September 2018. Dibukak ing 28 January 2017.