Puri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Puri
Puri A.jpg
Puris
Panggonan asalIndian Subcontinent
Tlatah utawa prajaIndian Subcontinent, Southeast Asia
Olah-olahan nasional gegayutanIndia, Bangladesh, Pakistan, Nepal, Malaysia, Myanmar, Singapore, Mauritius
Hawa ajanganHot
Woworan pokokAtta
VariasiBhatoora, Luchi, Sevpuri, Panipuri
Buku masakan: Puri

Puri (uga dieja Poori ) yaiku roti goreng lemu jero sing digawe saka glepung gandum tanpa ragi sing asale saka benua India . Wis dipangan kanggo sarapan utawa minangka cemilan utawa panganan ringan . Biasane disajeni nganggo kari utawa bhaji sing gurih, kayadene ing puri bhaji, nanging bisa uga dipangan kanthi panganan sing legi. Puris umume disajikake minangka sarapan lan cemilan. Iki uga disedhiyakake ing fungsi khusus utawa upacara minangka bagean saka ritual upacara bebarengan karo panganan vegetarian liyane sing ditawakake ing pandonga minangka prasadam .