Chana masala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chana masala
Choleindia.jpg
Made with the larger chickpeas
Jeneng liyanéChole masala
AjanganMain or Snack
Panggonan asalIndian subcontinent
Tlatah utawa prajaNorthern region of the Indian subcontinent
Olah-olahan nasional gegayutanIndia, Bangladesh, Pakistan
Hawa ajanganHot
Woworan pokokChickpeas, onion, tomatoes, coriander, garlic, chiles, ginger, oil, spices
VariasiAloo chole, murgh cholay, chole bhature
Buku masakan: Chana masala  Médhia: Chana masala
Bahan baku chana masala
Chole kulcha (cah ayu disajeni nganggo roti lapis)

Chana masala ( [ˈTʃənaː məˈsaːlaː], secara harfiah 'campuran bumbu cilik-cilik'), uga dikenal minangka Channay, chole masala, chhole masala, chole utawa chholay (jamak), minangka panganan sing asale saka anak bawana India . [1] Bahan utama yaiku macem-macem jinis kacang sing diarani chana ( चना ) utawa kala chana ('chana ireng'). Iki minangka setengah diameter saka kacang khas khas kanthi rasa sing kuwat lan tekstur sing luwih kuat sanajan wis dimasak.

Chole minangka jeneng kanggo chickpea warna sing luwih gedhe lan luwih entheng umume ditemokake ing sisih Kulon. Iki dikenal minangka kabuli chana ( काबुली चना ) ing Hindustani . Chana masala cukup garing lan pedhes kanthi cathetan jeruk asem (rasane biasane saka ketumbar lan bawang). Chana biasane diganti chole ing umume restoran,  lan kaloro versi kasebut akeh didol minangka panganan cemilan lan panganan jalanan ing bawana India.

Bahan-bahan[besut | besut sumber]

Bebarengan karo kacang buncis, bahan-bahan chana masala biasane kalebu bawang, tomat sing disigar, ghee, cumin, kunir, bubuk ketumbar, papak, lombok, jahe, jus amchoor utawa lemon, lan garam masala . [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Bhagat, Rasheeda (Oct 7, 2005). "Cooking with Ees". The Hindu Business Line.
  2. Pitre, Urvashi (September 19, 2017). Indian Instant Pot® Cookbook: Traditional Indian Dishes Made Easy and Fast. Rockridge Press. p. 54. ISBN 978-1939754547.