Cherries jubilee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Yobel ceri

Sakura jubilee punika salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut panganan kang digawé karo cherries lan liqueur (biasane kirschwasser ), kang salajengipun flambéed, lan umum dadi saus vanilla ice cream . [1]

Resep umume diwenehake kanggo Auguste Escoffier, [2] nyiyapake sajian kanggo salah sawijining perayaan Jubilee Ratu Victoria, sing umume dianggep minangka Jubli Intan ing taun 1897. [3]

Pangan sing padha[besut | besut sumber]

Panganan woh-wohan flambéed liyane kalebu Bananas Foster, mangab diablo ( mangga flambéed ing tequila ) lan pêches Louis (peach flamed ing wiski ).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ellis, R. (2007). Good Housekeeping Best-loved Desserts: More Than 250 Scrumptious Recipes. Good housekeeping. Hearst. p. 109. ISBN 978-1-58816-550-3. Dibukak ing January 15, 2019.
  2. Good Housekeeping. Hearst Corporation. 2000. p. 158. Dibukak ing August 25, 2018.
  3. "Cherries Jubilee: Serves 4". The Independent. 2004-07-24.