Gedhang Foster

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bananas Foster
Brennan's Bananas Foster - 2011.jpg
Bananas Foster at Brennan's
AjanganDessert
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaNew Orleans, Louisiana
DigawéPaul Blangé and Ella Brennan[1]
Brennan's Restaurant, 1951
Woworan pokokBananas, vanilla ice cream, butter, brown sugar, cinnamon, dark rum, banana liqueur
  Médhia: Bananas Foster

Bananas Foster minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut sing digawe saka pisang lan es krim vanilla, kanthi saus digawe saka mentega, gula coklat, kayu manis, rum peteng, lan minuman keras pisang. [2] Mentega, gula lan pisang wis mateng, banjur alkohol ditambahake lan diobong . Pisang lan saos banjur disajekake nganggo es krim. Topping populer uga kalebu krim kocok lan macem-macem jinis kacang (pecan, kenari, lsp). Preparasi sajian asring digawe kanthi performa ing sisih ndhuwur meja minangka flambé .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "About Bananas Foster". brennansneworleans.com. New Orleans: Brennan's. Dibukak ing 8 July 2017.
  2. "New Orleans Food: Bananas Foster". NewOrleansOnline.com. New Orleans Tourism Marketing Corporation. Dibukak ing November 6, 2017.