Charlene Choi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Charlene Choi
Twins2007 CharleneChoi.jpg
Choi in 2007
Jeneng Cina 蔡卓妍
Pinyin Cài Zhuóyán (Mandarin)
Jyutping Coi3 Coek3-jin4 (Kanton)
Leluhur Dongguan, Guangdong, China
Asal Hong Kong
Jeneng liya Ah Sa, Sasa
Pakaryan Panyanyi, aktris
Genre Cantopop
Instrumen Piano
Voice type(s) Alto
Label(s) Emperor Entertainment Group
Taun aktif 2001–saiki
Associated acts Twins
Jeneng pasangan Ronald Cheng (2006-2010)
Kanca William Chan (2010-)
Situs resmi www.eegmusic.com

Charlene Choi (lair tanggal (1982-11-22) 22 Novèmber 1982 (umur 33) ing British Columbia, ,Kanada) dheweké iku aktris lan penyanyi saka Hong Kong.[1] Dheweké salah siji saka anggota kelompok Cantopop Twins, bareng karo Gillian Chung, Choi lair ing kutha Vancouver, Kanada.[1] Banjur pirang taun kepungkur, dheweké lan keluargané pindah ning Hong Kong.[1] Ora namung pinter nyanyi dheweké nguwasani rong basa ya iku basa Kanton lan Mandarin.[1] sakdurungé dadi model, Choi sempet sinau ana ing institusi, Rosaryhill School.[1] sakwisé lulus saka Rosaryhill School, dheweké banjur ngawiti nyambut gawé dadi model ning Hong Kong.[1] Ning donya permodelan dheweké sinau karo Kaisar Entertainment Group (EEG), Banjur dipasangaké karo Gillian Chung kanggo mbentuk kelompok Cantopop Twins.[1]

Saliyané sukses ing bidang musik, Choi uga dadi aktris kang sukses ing industri per-film-an Hong Kong.[1] saka dunia film, Choi main karo bintang-bintang gedhé kaya Andy Lau, Eason Chan, Jay Chou, Mike He, Wu Chun lan Nicholas Tse.[1] Ning kesibukané nyanyi lan main film dheweké uga sempet nulis artikel kang isiné napak tilas kariré ana ing donya akting.[1]

Sakliyané aktif ning donya musik lan entertainment, Choi uga aktif ing pirang-pirang kegiatan sosial.[1] Dheweké aktif ing Yayasan Make-A-Wish kang ndedikasiké kegiatané kanggo mbantu anak-anak kang ngidap penyakit berat.[1] Choi uga sempat dadi duta amal kanggo korban kelaparan ing kawitani sasi Februari 2009.[1]

21 Januari 2010, Personel grup musik Twins, Gillian Chung lan Charlene Choi ketok rukun wektu gabung manèh ana ning video greeting kanggo cinematographer terkenal Hong Kong, Wing Shya.[2] kaloroné mau, nggabung karo penulis naskah Tony Chan kanggo acara komedi romantic, HOT SUMMER DAYS.[2]

Tampil duet penyanyi kang nduwené suwara apik-apik iki nandani yèn kawitané ketemu sakwise Twins bubar ana ing taun 2007.[2]

Karya[besut | besut sumber]

Filmografi[1][besut | besut sumber]

  • YOUTH Y2K
  • 2001 FUNERAL MARCH

diskografi[1][besut | besut sumber]

  • 2003 Diva, Ah Hey!
  • 2003 Watching Movie Alone

drama musikal[1][besut | besut sumber]

  • KNIGHT STAR

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)Biografi Charlene Choi Cheuk-Yin dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b c (id)Mantan Personel Twins Reuni di Video Greeting dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Charlene_Choi&oldid=1094561"