Wu Chun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wu Chun
吳尊.JPG
Wu Chun at Super Hot autograph-singing event on 18 September 2010
Jeneng Cina 吳尊 (Tradhisional)
Jeneng Cina 吴尊 (Prasaja)
Pinyin Wú Zūn (Mandarin)
Asal Republic of China (Taiwan)
Pakaryan singer, actor, spokesperson, model
Genre Mandopop
Instrumen Drums, percussion
Voice type(s) bass
Label(s) HIM International Music (Taiwan)
WOW Music (HK)
Pony Canyon (Japan)
Taun aktif 2005-saiki
Associated acts Fahrenheit

Wu Chun (吳尊 吴尊 Wú Zūn) lair ning tanggal (1979-10-10) 10 Oktober 1979 (umur 39), jenengé nalika cilik Goh Kiat Chun, dhèwèké kalairan Brunei, dhèwèké iku aktor, penyanyi, modhèl, lan instruktur gym ing Taiwan,[1] dhèwèké sok tampil ing drama télévisi, kaya ta sèrial filem télévisi kang judhulé Hanazakarino Kimitachihe, Romantic Princess, Hot Shot lan Tokyo Juliet.[1] Priya kang uga dadi instruktur senam iku lulusan saka RMIT University ning Melbourne, Australia ning babagan administrasi bisnis kang ngurusi daerah ulah raga anduwené kaluwargané dhéwé sing ana ning Brunei Darusalam.[1]

Ing taun 2002, Wu wis dadi kepala ing Hotèl Palm Garden lan ing ngisoré tanggung jawabé ana pusat kebugaran utawa ulah raga ning Brunei.[1] Dhèwèké uga dadi juru main ing tim basket nasional Brunei nalika iku.[1]

Sasuwéné nggabung ning grup band Fahrenheit, dhèwèké uga meluni donya model ning Taiwan lan dadi diva model ning Singapura.[1] Kanggo usaha lan kasuksesané, Wu olih panghargaan dadi pangusaha enom taun iku ning ajang Asia Pacific Entrepreneurship Awards ning sasi Augustus.[1] Taun 2005, Wu uga dadi anggota saka boy band kangjenengé Fahrenheit lan dadi bass vokalis.[1]

Film-filem kang tau dibintangi dhèwèké ya iku: dirilis ning taun 2008, THE BUTTERFLY LOVERS, dirilis ning taun 2010, 14 BADES, lan kang esih lagi prosès produksi kang rencanané bakal ditayangaké taun 2011, MY KINGDOM, lan aktingé ning drama televisi nganti saiki.[1]

Taun 2006 lan taun 2007, Wu olih panghargaan kang bisa diomong lumayan.[1] Panghargaan mau kaya ta: ning taun 2006 AF Golden Globes lan panghargaan ning taun 2007: Taiwan's Most Improved Actor, Grup band kang dianggotani déning dhèwèké dadi Grup band kang paling diidolakaké ning Taiwan ning ajang Sprite Awards, lan esih ana panghargaan liyané.[1]

Ning Filmé kang paling ayar, MY KINGDOM dhèwèké nyumbang dadi pangisi soundtrack.[2] Ning filem mau, dhèwèké mainaké filem bebarengan karo Hang Geng lan artis ayu saka Taiwan, Barbie Hsu.[2] Film laga mau nyeritakaké babagan carita historis wong loro kang esih saudara ning taun 1920 ning Shanghai kang kajebak amarga perang, balas dendam, cinta, lan masalah-masalah liyané.[2] Filmé bakal dirilis ning tengahing sasi Agustus 2011.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k biografi Wu Chun dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. a b c d berita Wu Chun dipununduh tanggal 14 Agustus 2011