Char kway teow

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Char kway teow
Charkwayteow.JPG
Panggonan asalMaritime Southeast Asia[1][2]
Tlatah utawa prajaSoutheast Asia
Woworan pokokShahe fen, light and dark soy sauce, chilli, belachan, whole prawns, deshelled blood cockles, bean sprouts, Chinese chives, Chinese sausage, fishcake
Buku masakan: Char kway teow  Médhia: Char kway teow

Char kway teow ( Chinese  ; pinyin ) minangka sajian mi populer saka Asia Tenggara Maritim, utamane ing Indonesia, Malaysia, Singapura, lan Brunei . [1] Ing Hokkien, Char ateges “tumis” lan kway teow nuduhake mi beras sing rata. [3] Sajian kasebut dianggep minangka favorit nasional ing Malaysia lan Singapura.

Iki digawe saka mie beras sing rata (basa Chinese ) utawa kway teow ( Chinese  ; pinyin ) udakara 1 cm utawa (ing sisih lor Malaysia) udakara udakara 0,5 cm, digoreng kanthi panas banget kanthi kecap lan peteng peteng, lombok, pirang-pirang belachan, udang, pitik getih tanpa cangkang, disigar chives Chinese, irisan-irisan saka sosis Chinese, fishcake, sprouts kacang, lan kurang umum karo úa. [4] Char kway teow biasane digoreng ing daging babi, kanthi daging babi daging babi sing seger . Ing Pulau Pinang, Char kway teow umume disajikake ing sepotong godhong gedhang ing piring, kanggo nambah aroma ing mi.

[5]

Char kway teow

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Char Kway Teow". Tourism Malaysia. Diarsip saka sing asli ing 12 October 2014. Dibukak ing 9 March 2015. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "origin" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. Tan, Bonny. "Char kway teow". Singapore Infopedia. National Library Board.
  3. Tan, Bonny. "Char kway teow". Singapore Infopedia. National Library Board. Dibukak ing 9 April 2020.
  4. Mok, Opalyn. "The famous Penang char koay teow | Malay Mail". www.malaymail.com.
  5. Tan, James. "On the char kway teow trail in Ipoh | Malay Mail". www.malaymail.com.