Bakso iwak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bakso iwak
Fishball closeup.jpg
Bakso ikan dari jarak dekat
Cina Padatan 魚蛋 atau 魚旦
Cina Prasaja 鱼蛋 atau 鱼旦
Werdi literaltelur ikan
Jeneng Cina liyané
Cina Padatan 魚丸
Cina Prasaja 鱼丸
Werdi literalbakso ikan

Bakso iwak minangka sajian saka China, sing misuwur ing sisih kidul China, Hong Kong, Macau lan Taiwan, uga ing bagean Asia Kidul-Wétan ing antarane komunitas Cina ing njaba negeri . Iki digawé kanthi bakso iwak lan digodhog ing duduh kaldu sup, utawa digoreng jero lenga. Sesuguh iki uga umum ing negara-negara Nordik .

Nggawe[besut | besut sumber]

Bakso iwak kang wis diolah

Ana rong jinis bakso iwak, saben beda karo tekstur, metode produksi lan wilayah utami sing diasilake ing:

  • Kanggo bakso iwak ing wétan ing Asia Wétan, iwak kasebut digiling didadekake adonan, utawa uga kabungkus. Iwak banjur ngalami campuran glepung karo uyah sing ditambah nganti tekstur empuk. Teknik iki, padha karo proses nggawe surimi, uncoil lan mbengkongake leren protein lan kusut sadurunge iwak, sing ngasilake panganan kanthi tekstur "seger".
  • Bakso iwak Scandinavia digawé saka iwak murni, susu lan glepung, kenthang (utawa pati kenthang), lan ora ana proses tanpa tambahan, sing ngasilake panganan tekstur kang empuk.