Bulé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Albinism
Classification and external resources
Bocah bule saka Papua Nugini
ICD-10 ICD-10 Chapter E|E703
ICD-9 270.2
OMIM 203100 Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4
DiseasesDB 318
MedlinePlus 001479
eMedicine derm/12
MeSH D000417

Bule utawa istilah elmiyahe Albinisme (saka Basa Latin albus, "putih") saiku salah siji kahanan gawan lair kang awujud hipopigmentasi kang tegese kuran utawa ora anane dat werna (pigmen) ing mripat, kulit lan rambut. Kahanan iki ndadekake wong kang bule nduweni kulit lan rambut kang putih sak awak kojur. Albinisme bisa ana ing kabèh vertebrata kalebu manungsa.

Tumrape wong utawa kéwan kang bule, ana uga kang banjur nyebabake :

  1. Sensitip marang sunar lampu utawa srengéngé
  2. Lamur ing pandeleng
  3. ora tahan kena panase srengéngé

Delengen uga[besut | besut sumber]

center>

Kateori:penyakit

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bulé&oldid=1096488"