Bulé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Albinism
Classification and external resources
Bocah bule saka Papua Nugini
ICD-10ICD-10 Chapter E|E703
ICD-9270.2
OMIM203100 Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4, Cithakan:OMIM4
DiseasesDB318
MedlinePlus001479
eMedicinederm/12
MeSHD000417

Bule utawa istilah elmiyahe Albinisme (saka Basa Latin albus, "putih") saiku salah siji kaanan gawan lair kang awujud hipopigmentasi kang tegesé kuran utawa ora anané dat warna (pigmen) ing mripat, kulit lan rambut. Kaanan iki ndadèkaké wong kang bule duwé kulit lan rambut kang putih sak awak kojur. Albinisme bisa ana ing kabèh vertebrata kalebu manungsa.

Tumrape wong utawa kéwan kang bule, ana uga kang banjur nyebabake:

  1. Sensitip marang sunar lampu utawa srengéngé
  2. Lamur ing pandeleng
  3. ora tahan kena panase srengéngé

Uga delengen[besut | besut sumber]

center>

Kateori:lelara