Lamur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lamur ya iku kaanan mripat kang bisa ndeleng kanthi trewaca. Pira-pira kaanan kang kalebu lamur antarané :

  • Ora terang manawa ndeleng barang/maca tulisan kang cedhak, karan lamur cedhak
  • Ora terang manawa ndeleng barang/maca tulisan kang adoh, karan lamur adoh
  • Ora terang ndeleng ing samubarang kaanan lan katon peteng/buthek, amarga ana rereged ing sajeroning mripat, ya iku katarak kang biyasa tinemu ing mripat para sepuh.