Bruschetta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bruschetta
2014 Bruschetta The Larder Chiang Mai.jpg
Bruschetta topped with a tomato salad, caramelized balsamic vinegar, and Grana Padano
AjanganAntipasto
Panggonan asalItaly
Hawa ajanganCold dish
Woworan pokokBread, garlic, olive oil
VariasiTomato, vegetables, beans, cured meat, cheese
Buku masakan: Bruschetta  Médhia: Bruschetta

Chicken ( /brˈskɛtə/, [1] /brˈʃɛtə/, [2] palafalan jroning basa Italia: [bruˈsketta] pra=| Babagan swara iki ) yaiku antipasto (masakan wiwitan) saka Italia sing kalebu roti panggang sing dbumbui bawang putih lan diiseni minyak zaitun lan uyah. Jinis liya bisa uga kalebu topping tomat, sayuran, kacang buncis, daging sing wis diobati, utawa keju . Sajian sing populer yaiku bruschetta karo tomat; salah sawijining resep sing populer ing njaba Italia kalebu kemangi, tomat seger, bawang putih lan bawang utawa mozzarella . Bruschetta biasane dadi cemilan utawa panganan pembuka . Ing sawetara negara, topping sing disiapake dipasarake minangka bruschetta. [3]

Ing Italia, bruschetta asring disiapake nggunakake grust brustolina . Ing wilayah Abruzzo ing Italia, variasi bruschetta digawe kanthi salame sing diarani ventricina . Produk daging babi mentah lan rempah-rempah sing ana ing kandung kemih babi wis tuwa lan tempel kasebut disebar ing irisan roti sing dibukak sing kadang di bakar. [4] Panganan kasebut dikembangake minangka cara nylametake roti sing wis mambu. [5] Ing Tuscany diarani fettunta lan biasane disajikake tanpa topping, utamane ing wulan November, ngicipi minyak kapisan musim iki. [6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "bruschetta". Dictionary.com. Dibukak tanggal 2019-07-31.
  2. "bruschetta". Merriam-Webster Online Dictionary. 2009. Dibukak tanggal 2008-02-22.
  3. "Bruschetta Trio". Oil and Vinegar company website. 2015. Diarsipna saka sing asli tanggal 2015-12-08. Dibukak tanggal 2015-12-05.
  4. "bruschetta". Hannah International Foods. 2010. Diarsipna saka sing asli tanggal 2010-02-27. Dibukak tanggal 2010-01-05.
  5. Mariani, John (1998). The Dictionary of Italian Food and Drink. Broadway Books. New York. p. 45. ISBN 0767901290
  6. "Fettunta Toasted bread with olive oil". Dibukak tanggal 21 March 2012.