Briouat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Briouat / Briwat
Moroccan food-02.jpg
JinisPuff pastry
Panggonan asalMorocco
Woworan pokokMeat (chicken or lamb), cheese, lemon, black pepper; herbs, spices
Buku masakan: Briouat / Briwat  Médhia: Briouat / Briwat

Briouat utawa briwat minangka jajanan puff sing legi utawa gurih. Iki minangka bagean saka masakan Maroko . [1] [2] [3] Iki padha karo samsa Turki lan Uyghur. Briouat diisi daging (umume pitik utawa wedhus ) dicampur karo keju, lemon lan mrico . Dheweke dibungkus nganggo warqa (adonan tipis kertas) kanthi bentuk segitiga utawa silinder. Briouat uga bisa legi, diiseni kacang almond utawa kacang lan digoreng, banjur dicelupake karo madu anget sing dirasakake banyu kembang oranye. Briket digoreng utawa dipanggang banjur disiram nganggo jamu, rempah-rempah lan kadhang gula (bubuk).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "5 Moroccan Foods You've Probably Never Heard of Before - GoBeyond.SG". GoBeyond.SG (ing basa Inggris). 2015-05-20. Dibukak tanggal 2017-10-01.
  2. "ALL ABOUT MOROCCAN FOOD - CULINARY BLOG BY RESTAURANT RIAD MONCEAU". www.riad-monceau.com (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2017-10-01.
  3. "Briouats de almendra". próxima salida, MARRAKECH (ing basa Spanyol). 2012-08-03. Dibukak tanggal 2017-10-01.