Bonang, Demak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Bonang
Kacamatan
Bonang.jpg
Petha dunungé Kacamatan Bonang
Nagara Flag of Indonésia Indonésia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Demak
Jembar 8.324 ha
Cacah padunung 98.839
Kapadhetan /km²

Bonang iku kacamatan ing kabupatèn Demak, Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kacamatan iki dumunung ana ing pesisir Segara Jawa lan ing tlatah pasisir ana sawijining Papan kanggo lélang iwak ya iku TPI Morodemak. Kanthi padunung sing cacahé 98.839 jiwa iku kacamatan Bonang minangka kacamatan sing paling akèh nomer loro cacahing padunung ing Kabupatèn Demak.

Miturut data saka Badan Pusat Statistik taun 2006 gunggung produksi resik tanduran pari ngancik 49.522 ton. Saliyané tanduran pari ing Kacamatan Bonang akèh tinandur jagung, ketéla, ketéla rambat, kacang brol, kacang ijo, lan kedelé. Produk lan barang sing diasilaké saka industri gedhé/sedheng, cilik, lan rumah tangga antara liya industri ès, trasi, pengeringan/presto/pengasapan iwak, roti, sandhangan/konvèksi.

Kacamatan iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Segara Jawa
ing sisih kidul karo:
ing sisih kulon karo:
ing sisih wétan karo:

Désa-désa[sunting | besut sumber]

Rujukan[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bonang,_Demak&oldid=1046029"