Bonang, Demak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bonang
Kacamatan
Bonang.jpg
Petha dunungé Kacamatan Bonang
Nagara  Indonésia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Demak
Jembar 8.324 ha
Cacah padunung 98.839
Kapadhetan /km²

Bonang iku kacamatan ing kabupatèn Demak, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kacamatan iki dumunung ana ing pasisir Segara Jawa lan ing tlatah pasisir ana sawijining Papan kanggo lélang iwak ya iku TPI Morodemak. Kanthi sing ndunungi sing cacahé 98.839 jiwa iku kacamatan Bonang minangka kacamatan sing paling akèh nomer loro cacahing sing ndunungi Kabupatèn Demak.

Miturut data saka Badan Pusat Statistik taun 2006 gunggung produksi resik tanduran pari ngancik 49.522 ton. Saliyané tanduran pari ing Kacamatan Bonang akèh tinandur jagung, ketéla, ketéla rambat, kacang brol, kacang ijo, lan kedelé. Produk lan barang sing diasilaké saka indhustri gedhé/sedheng, cilik, lan rumah tangga antarané indhustri ès, trasi, pengeringan/presto/pengasapan iwak, roti, sandhangan/konvèksi.

Kacamatan iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Segara Jawa
ing sisih kidul karo:
ing sisih kulon karo:
ing sisih wétan karo:

Padésan[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]