Bakso babi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bakso babi
Gongwantan.JPG
A bowl of pork ball soup
Cina Padatan 貢丸
Cina Prasaja 贡丸
Werdi literalpounded balls
Jeneng Cina liyané
Cina Padatan 摃丸
Cina Prasaja 扛丸

Bal daging babi minangka bakso China sing digawe saka daging babi, pati, lan kadang-kadang cuttlefish kanggo menehi tekstur "kenyal" lan nambah rasa.

Bola babi minangka bagean umum saka masakan Taiwan, China, Hong Kong lan bagean liyane ing Asia, kalebu Malaysia, Singapura, Indonesia ing Bali lan Thailand . Dheweke misuwur banget ing kutha Hsinchu ing Taiwan, ing festival kasebut diwenehake kanggo dheweke. [1] Jeneng kasebut asale saka basa Taiwanese :摃(kanggo pon karo mallet) +丸(bal). Nanging, paraga pertama biasane diarani貢(pajeg, hadiah) amarga pocapan basa Mandarin sing luwih cocog karo pocapan ese ing Taiwan .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "gongwan pork ball in Festival".