Atiek CB

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Atiek CB
Atiek CB
Latar wuri
Jeneng lair Atiek Prasetyawati
Lair (1963-05-25) Mèi 25, 1963 (umur 56)
Indonésia Kadhiri, Indonésia
Jinis Musik Pop
Pakaryan penyanyi
Instrumen -
Taun aktif 1980-an
Parusahan rekaman -
Hubungan -
Mrabawani marang -
Diprabawani déning -
Pasangan Ronny Sianturi (pegatan)
Anak -
Wong tuwa -
Anggota
-
Mantan Anggota
Rumpies

Atiek Prasetyawati (lair ing Kadhiri, Jawa Wétan, 25 Mèi 1963; umur 56 taun) utawa luwih kondhang kanthi jeneng Atiek CB dhèwèké iku penyanyi saka Indonésia kang kondhang ing taun 80-an. Atik Candra Birawa utawa Atik CB wujud salah siji penyanyi kang duwé ciri kas kacamata ireng lan suwara kang merdhu.[1]. Sawentara jeneng CB ing mburiné ya iku dijupuk saka jeneng grup pangiringé wektu ngawiti profèsiné ing donya tarik swara.[1] Tambahan CB kang cekakan saka Canda Birawa tetep ana nganti dadi jeneng populèré.[1]

Lagu-lagu kang tau dipopulèraké déning dhèwèké iku ing antarané Suka-Suka, Optimis, Terserah Boy, Kekang, Risau, Benci Sendiri, Terapung lan tetembangan liya-liyané.[1] Saliyané nggabung karo grup musik Candra Birawa dhèwèké uga tau nggabung ing grup vokal Rumpies, bareng Trie Utami lan liya-liyané kang wis mopulèraké lagu kang judhulé Nurlela.[1]

Ing taun 90-an, Atiek CB uga tau duwé prakara, nalika salah siji albumé kang coveré ana gambar palu lan arit dirilis, lambang mau dilarang amarga dianggep dadi lambang parté kuminis, kang dilarang ing Indonésia.[1] Banjur saiki Atiek CB urip ing Amérika bareng bojo lan anak-anaké, dhèwèké uga tambah adoh saka profèsiné dadi penyanyi.[1]

Tanggal 19 Juli taun 2011 dikabaraké manawa dhèwèké kang dianggep suwi ora ketara ing donya panglipur musik tanah air, penyanyi rock senior Atiek CB tampil ing sijining adicara musik Dahsyat nggawakké lagu-lagu lawasé.[2] Tekané artis penyanyi rock senior Atiek CB ing Indonésia iki ora kanggo nyumbangake lagu-lagune, nanging mung kanggo nekani bapakké kang lagi gerah.[2]

Kanggo kesibukan lan urusan nyanyi, Atiek CB pancèn wis ora aktif lan arang banget tampil ing acara-acara, nanging ing kasempatan mirunggan, Atiek kerep dadi bintang tamu musisi Indonésia kang ngeband ing Amérika.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Sala[besut | besut sumber]

Bebarengan karo Rumpies[besut | besut sumber]

  • Nurlela-1989
  • Nurlela Tabahkan Hatimu
  • Aku Rindu Suasana Jatuh Cinta
  • Pacarku

Bebarengan karo 7 Bintang[besut | besut sumber]

  • Jalan Masih Panjang
  • Jangan Menambah Dosa
  • Semua Milik Tuhan

Kolaborasi liya[besut | besut sumber]

Album liya[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Selebriti Kapanlagi.com diundhuh tanggal 17 september 2011
  2. a b c Atiek CB Gugup Tampil di Dahsyat diundhuh tanggal 17 september 2011