Ashure

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ashure
Aşure (1).JPG
JinisPorridge
AjanganDessert
Panggonan asalTurkey
Woworan pokokGrains, fruits and nuts
Buku masakan: Ashure  Médhia: Ashure

Ashure [1] (basa Turki : aşure) utawa puding Nuh minangka bubur panganan cuci mulut Turki sing digawe saka campuran sing kasusun saka biji - bijian, woh-wohan, woh-wohan garing lan kacang-kacangan . Ing Turki, disedhiyakake sajrone taun, utamane sajrone Muharram, [2] wulan kapisan tanggalan Islam, amarga tanggal 10 Muharrem cocog karo Dina Ashure . (" Ashura " yaiku basa Arab kanggo "sepuluh"). Biasane, abu digawe akeh kanggo mengeti pendaratan pethi lan disebarake menyang kanca, sedulur, tangga teparo, kolega, kanca sakelas, lan liya-liyane, tanpa nggatekake agama utawa sistem kapercayan panampa minangka aturan perdamaian lan katresnan. Ashure tradisional digawe lan dipangan sajrone wulan sing luwih adhem taun iki amarga sifat sing akeh lan kalori, nanging saiki bisa dirasakake saubenging taun.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Ashure. Rumi Club" (PDF). Dibukak ing 2012-02-21.
  2. Fieldhouse, P. (2017). Food, Feasts, and Faith: An Encyclopedia of Food Culture in World Religions [2 volumes]. ABC-CLIO. p. 42. ISBN 978-1-61069-412-4. Dibukak ing August 11, 2017.