Arswendo Atmowiloto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Arswendo Atmowiloto
Arswendo.jpg
Lair (1948-11-26)Novèmber 26, 1948
Indonésia Sala, Jawa Tengah
Pakaryan Penulis, Sastrawan, Jurnalis
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.
Arswendo Atmowiloto

Arswendo Atmowiloto (lair Sala, 26 November 1948) utawa kang duwé jeneng asli Sarwendo iku seniman Indonésia.[1] Saliyané seniman, dhèwèké uga dadi panulis lan wartawan kang uga wis ngasilaké novèl, artikel-artikel, naskah skenario, lan naskah bersambung.[1] Akèh tulisané kang diterbitake ing pawarta-pawarta kaya ta KOMPAS, Media Indonésia, lan Suara Pembaruan.[1]

Pagawéan lan sekolahé[besut | besut sumber]

Aswendo dadi pimpinan redaksi ing Tabloid Monitor nalika taun 1986. Aswendo duwé gegayuhan dadi dhokter, nanging saka kulawargane biyèn ora sanggup anggoné bayari sekolah dhokter.[2] Dhèwèké uga tau olèh beasiswa ing Akademi Postel Bandung sing ana ikatan dinase, nanging dhewekè uga ora kuwat bayar.[2] Banjur dhèwèké kuliyah ana ing IKIP Negeri Sala (Saiki dadi Universitas Sebelas Maret), nanging ing kono mung kuwat telung wulan banjur metu.[3] Sawisé metu dhèwèké nyambut gawé ing pabrik bihun lan pabrik susu. Kajaba iku dhèwèké uga tau dadi tukang jaga pit, tukang jipuk bal ana ing lapangan tennis, lan dadi karyawan pabrik gula.[2]

Arswendo wis tau dikunjara amarga tulisané dhèwèké kang ngemot asil pitakonan marang para pamaos kalawarta Monitor. Dhèwèké ngemot asil pitakonan kang unine Sapa sing dadi tokoh idola para pamaos majalahe? Asile saka pitakonan iku, jenenge Aswendo ana ing rengking sepuluh déné Muhammad ana ing nomer sewelas.[4] Amarga prastawa iku, dhèwèké diukum limang taun. Ing kunjara dhèwèké uga ngasilaké novèl irah-irahe Plekenyun (1995).[2]

Sawisé metu saka kunjara, Arswendo ngrewangi Sudwikatmo nyambut gawé ing tabloid Bintang Indonésia nanging mung telung taun. Banjur dhèwèké yasa perusahaan dhèwè, PT Atmo Bismo Sangotrah, kang isiné ana médhia cetak: tabloid anak Bianglala, Ina (banjur dadi Ino), lan tabloid Pro-TV.[5] Saiki saliyané isih aktif nulis, dhèwèké uga duwé omah produksi sinétron.[5]

Bibliografi[besut | besut sumber]

Bilbiografi Arswendo Atmowiloto:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]