Argyrosaurus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Argyrosaurus
Kalamangsa: Late Cretaceous
Argyrosaurus.jpg
Argyrosaurus superbus
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Sauropsida
Superordho: Dinosauria
Ordho: Saurischia
Subordho: Sauropodomorpha
Unranked: Titanosauria
Génus: Argyrosaurus
Spésies: A. superbus
Jeneng binomial
Argyrosaurus superbus
Lydekker, 1893

Argyrosaurus (pocapan jroning Basa Inggris /ˌɑrdʒɪrɵˈsɔrəs/ AR-ji-ro-SAWR-əs) ya iku salah siji jinis dinosaurus herbivora titanosaurid saing naté urip kira-kira 90 yuta taun kapungkur, sasuwéné périodhe jaman Kreta pungkasan ing dhaérah Amérika Kidul sing saiki disebut kanthi jeneng nagara Argentina lan Uruguay.Argyrosaurus iku kalebu dinosaurus sing dianggep dinosaurus kang duwé ukuran gedhé, dawané watara 20-30 mèter lan lan boboté kira-kira padha utawa luwih abot saka 80 ton. Kéwan iki uga kalebu herbivora utawa dinosaurus sing panganané tanduran ijo.

Jinis spésies,Argyrosaurus superbus iku disebutaké sepisanan déning Richard Lydekker marang masarakat umum nalika taun 1893.[1] Jeneng iki dijupuk saka basa Yunani argyros "perak" lan sauros "kadhal" sing tegesé "kadal perak". Iki sebabé uga amarga fosile kéwan iki tinemu ing Argentina sing maknané "lemah perak". Kéwan iki kanthi cara umum didhasarake saka fosil sikil ngarep é sing gedhé, holotipe MLP 77-V-29-1. Material liyané kaya ta èlemèn- èlemèn sikil ngarep liyané, balung pundhak, pubis,femora, balung mburi lan balung buntut uga wis ditambahaké kanggo nggambaraké saka panemuan sing anyar.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ {{en}Lydekker, R. (1893). "Contributions to the study of the fossil vertebrates of Argentina. I. The dinosaurs of Patagonia", Anales del Museo de la Plata, Seccion de Paleontologia 2: 1-14}
  2. ^ {{en}http://www.dinodata.org/index.php?option=com_content&task=view&id=5931&Itemid=67 Argyrosaurus at DinoData}

Pranala njaba[besut | besut sumber]