Holotipe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sawijining holotipe mawa label awarna abang

Holotipe iku spésimen tunggal sing dirancang minangka tipe siji spèsiès utawa takson nalika nggawé utawa mratélakaké siji klumpuk.[1]

Contoné holotipe kanggo kupu-kupu Lycaeides idas longinus iku siji spèsimèn sing diawètaké saka spèsiès iki, lan kasimpen déning Museum of Comparative Zoology ing Universitas Harvard.

Sawijining holotipe durung temtu iku khas takson sing diwakili, nanging ancasé mengkono. Kadhangkala namung fragmèn cilik siji waé saka siji organisme sing dilestarèkaké, contoné menawa namung ana fosilé waé.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. KBBI, diaksès tanggal 5-11-2017