Ansel Adams

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ansel Adams
Ansel Adams and camera.jpg
Lair Ansel Easton Adams
(1902-02-20)Fèbruari 20, 1902
San Francisco, California,
United States
Pati April 22, 1984(1984-04-22) (umur 82)
Monterey, California
Bangsa American
Wiyata Private schools, home school
Pakaryan Photographer and Conservationist
Bojo Virginia Rose Best
Anak 2
Wong tuwa Charles Hitchcock Adams and Olive Bray Adams
Sana jaringan anseladams.org, anseladams.com

Ansel Easton Adams inggih punika salah satunggaling astronom ingkang miyoswonten ing tanggal 20 Pebruari 1902 lan séda ing tanggal 22 April 1984. Kejawi dados astronom, piyambakipun ugi dados fotografer Amerika lan tiyang ingkang gadhah asiling foto bab lingkungan kanthi latar cemeng - pethak, kanthi wujud poto landscape saking Amerika Barat, mliginipun saking Taman Nasional Yosemite.[1] Sesarengan kaliyan Fred R. Acher, Adams ngrambakakaken zona sistem minangka satunggaling cara kanggé nemtokaken eksposur ingkang pas lan ngepasaken kontras cithakan pungkasan. Cetha punapa botenipun asiling photo ingkang dipunasilaken lan jero botenipun photo saged dipuntandhai dhateng sinten ing mulang sistem kasebut. Adams asring ngginakaken format ukuran ageng wonten ing kameranipun sanajan ta ukuranipun ageng, amargi dipunbetahaken resolusi gambar ingkang sae kangge mesthekaken landhep punapa botenipun asiling gambaripun. Adams ndhirikaken grup f/64 searengan kaliyan fotografer sanesipun inggih punika Willard Van Dyke lan Edward Weston. Fotonipun Adams ingkang sampun dipunasilaken lajeng kathah dipunprodhuksi malih lan dipuncithak wonten ing kalender, poster, lan wonten ing buku-buku, lan fotonipun sampun ngrembaka ing papan ingkang wiyar.

Biografi[besut | besut sumber]

Adams inggih miyos wonten ing Western Addition, San Francisco, California, ndherek tiyang sepuhipun Charles Hitchcock Adams lan Olive Bray Adams. Piyambakipun boten gadhah sedherek lan dipunparingi nala sasampunipun likipun, Ansel Easton. Kulawarganipun ibunipun asalipun saking Baltimore lan simbah kakungipun saking pihak ibunipun gadhah kathah barang- barang ingkang nandhakaken piyambakipun bisnismen ingkang suksès, ananging piyambakipun boten nate nyia- nyiakaken kasugihanipun ing bidhang tambang lan usaha real estate ing Nevada. Kulawarga Adams asalipun saking New England, sasampunipun migrasi dhateng Irlandia Utara ing purwakaning abad kaping 18.[2]

Padamelanipun[besut | besut sumber]

Ing taun 1927, Adams ngasilaken portofolionipun Parmelian Prints of the High Sierras, wonten ing stlye ingkang engga, ingkang dadosaken satunggaling gambar ingkang misuwur kanti nama Monolith, the Face of Half Dome, ingkang dipunpendhet saking kamera korona ngginakakenglass plates lan kanthi filter abrit ingkang peteng. Wonten ing kunjungan punika, piyambakipun namung gadhah setunggal piringan kering lan piyambakipun namung ngangen - angen wontenipun efek saking langit ingkang dados cemeng saderengipun mejet tombol ingkang dipunginakaken kangge njepret gambar.

Karyanipun[besut | besut sumber]

Buku Teknik[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ansel_Adams&oldid=1088240"