Alum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tuna sing digoleki, salah sawijine panganan sing durung dimasak sawise diresiki
Nggolek steak sawise ngrokok suwene 2 jam

Searing (utawa pan searing) punika teknik ingkang dipunginakaken ing Grilling, baking, braising, roasting, sauteing, etc., kang lumahing pangan (biasane daging : daging sapi, unggas, daging babi, panganan laut ) wis masak ing suhu dhuwur nganti bentuk kerak coklat. Teknik sing padha, coklat lan ireng, biasane digunakake kanggo nggoleki kabeh bagean saka daging, iwak, unggas, lan liya-liyane sadurunge rampung ing oven. Kanggo entuk kulit coklat utawa ireng sing dikarepake, lumahing daging kudu luwih saka 150 °C (300 °F), mula searing mbutuhake permukaan daging supaya ora ana banyu, sing umob udakara 100 °C (212 °F) . Kesalahan umum sing ana gandhengane karo daging sing ngobong yaiku karamelisasi . Karamelisasi minangka proses sing mung kena pengaruh gula, utawa karbohidrat sederhana. Reaksi Maillard, beda-beda, kalebu reaksi antarane asam amino lan sawetara gula.