Nggodhog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pipi sapi sing dikepang ing kembang anise lan kecap

Braising (saka tembung Prancis braiser ) minangka metode masak-kombinasi sing nggunakake panas sing udan uga garing: umume, panganan kasebut pisanan diiseni utawa diresiki ing suhu dhuwur, banjur rampung ing panci sing ditutupi ing suhu sing luwih murah nalika ana ing sawetara (variabel) jumlah cairan (sing bisa uga nambah rasa). Mangan daging asring diarani panggang pot, sanajan sawetara panulis mbedakake antarane rong cara kasebut, adhedhasar manawa nambah cairan tambahan.[1][2]

Braising gumantung karo panas, wektu, lan kelembapan kanggo ngrusak jaringan ikat sing kuat ( kolagen ) sing ngiket serat otot kanthi kolektif diarani "daging", dadi cara sing cocog kanggo masak potongan sing luwih angel lan luwih terjangkau. Akeh masakan klasik sing diolah (kaya ta coq au vin ) minangka cara masak panganan sing angel lan uga ora enak. Kalorone meksa tekanan lan masak alon (kaya ta ing crockpot) minangka wujud braising.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Pot-Roasting". Food Resource. College of Health and Human Sciences, Oregon State University. Diarsip saka sing asli ing 18 July 2011. Dibukak ing 30 March 2009.
  2. "Braise". Food Resource. College of Health and Human Sciences, Oregon State University. Diarsip saka sing asli ing 6 May 2009. Dibukak ing 30 March 2009.