Aloysius Gonzaga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aloysius Gonzaga
Panampi pangakenan dosa
Miyos (1568-03-09)Maret 9, 1568
Castiglione delle Stiviere, Negari-Negari Kapausan
Séda Juni 21, 1591(1591-06-21) (umur 23)
Roma, Negari-Negari Kapausan
Dipun urmati ing Gréja Katulik Roma
Beatifikasi 19 Oktober 1605, Roma, Negari-Negari Kapausan déning Paus Paulus V
Kanonisasi 31 Desember 1726, Roma, Negari-Negari Kapausan déning Paus Benediktus XIII
Papan ziarah utama Gréja Santo Ignazio, Roma (pasaréyanipun)
Dinten pèngetan 21 Juni
Atribut Lili, salib, cumplung, rosario
Pangreksa murid ingkang taksih anèm, Christian yo nnnuth, novisiat Yesuit, panandhang wuta, pasièn AIDS, AIDS care-givers

Aloysius Gonzaga (lair 9 Maret 1568 – pati di Roma, 21 Juni 1591 ing yuswa 23 taun) inggih punika santo pangreksa kamurnèn kaum enèm Katulik ingkang dipunlambangaken kanthi satunggiling frater lan sekar lili (bakung).

Lambang[besut | besut sumber]

Aloysius Gonzaga dipunlukisaken kanthi gambaran satunggiling priya enèm ngagem jubah cemeng kanthi superpli pethak. Atributipun arupi sekar lili, ingkang nglambangaken kasucèn pribadinipun. Salib ingkang dipuncepeng nedahaken kasetyan lan kurbanipun salaminipun gesang. Cumplung nedahaken karyanipun ing tengah-tengah tiyang ingkang ngadhepi pepati. Rosario nedahaken dhévosinipun dhumateng Sang Kenya Maria.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aloysius_Gonzaga&oldid=833663"