Aloysius Gonzaga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aloysius Gonzaga
Panampi pangakenan dosa
Miyos(1568-03-09)Maret 9, 1568
Castiglione delle Stiviere, Negari-Negari Kapausan
SédaJuni 21, 1591(1591-06-21) (umur 23)
Roma, Negari-Negari Kapausan
Dipun urmati ingGréja Katulik Roma
Beatifikasi19 Oktober 1605, Roma, Negari-Negari Kapausan déning Paus Paulus V
Kanonisasi31 Dhésèmber 1726, Roma, Negari-Negari Kapausan déning Paus Benediktus XIII
Papan ziarah utamaGréja Santo Ignazio, Roma (pasaréyanipun)
Dinten pèngetan21 Juni
AtributLili, salib, cumplung, rosario
Pangreksamurid ingkang taksih anèm, Christian yo nnnuth, novisiat Yesuit, panandhang wuta, pasièn AIDS, AIDS care-givers

Aloysius Gonzaga (lair 9 Maret 1568 – pati ing Roma, 21 Juni 1591 ing umur 23 taun) inggih punika santo pangreksa kamurnèn kaum enèm Katulik ingkang dipunlambangaken kanthi satunggiling frater lan sekar lili (bakung).

Lambang[besut | besut sumber]

Aloysius Gonzaga dipunlukisaken kanthi gambaran satunggiling priya enèm ngagem jubah cemeng kanthi superpli pethak. Atributipun wujud sekar lili, ingkang nglambangaken sucining pribadinipun. Salib ingkang dipuncepeng nedahaken kasetyan lan labetipun sadangunipun gesang. Cumplung nedahaken karyanipun ing tengah-tengah tiyang ingkang ngadhepi pepati. Rosario nedahaken dhévosinipun dhumateng Sang Kenya Maria.