Béatifikasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Beatifikasi)

Sajeroning agama Katulik, béatifikasi (saka basa Latin "beatus", kang bungah) iku sawijining pangakuan utawa pratélan kang diwènèhaké déning gréja marang wong kang wis nilar donya yèn wong mau iku wong kang bungah. Béatifikasi diwènèhaké marang wong kang dianggep wis nyambut gawé sregep kanggo kabecikan utawa duwé kamirungganan kanthi spiritual. Beatifikasi merlokaké bukti arupa mukjizat (kejaba sajeroning kasus martir), minangka bukti yèn wong kang dianggep suci iku wis ana ing swarga lan bisa nyembahyangaké wong liya.

Wong kang éntuk béatifikasi diwènèhi gelar beata kanggo priya lan beato kango wanita. Prosès iki arupa péranganing prosès kanonisasi kang racaké dilakokaké sawisé olèh gelar venerabilis (kang pantes diurmati) sadurungé olèh gelar santo utawa santa.

Pranala njaba[besut | besut sumber]