Béatifikasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Beatifikasi)

Sajeroning agama Katulik, béatifikasi (saka basa Latin "beatus", sing bungah) iku sawijining pangakuan utawa pratélan sing diwènèhaké déning gréja marang wong sing wis nilar donya yèn wong mau iku wong sing bungah. Béatifikasi diwènèhaké marang wong sing dianggep wis nyambut gawé sregep kanggo kabecikan utawa duwé kamirungganan kanthi spiritual. Beatifikasi merlokaké bukti arupa mukjizat (kejaba sajeroning kasus martir), minangka bukti yèn wong sing dianggep suci iku wis ana ing swarga lan bisa nyembahyangaké wong liya.

Wong sing éntuk béatifikasi diwènèhi gelar beata kanggo priya lan beato kango wanita. Prosès iki arupa péranganing prosès kanonisasi sing racaké dilakokaké sawisé antuk gelar venerabilis (sing pantes diurmati) sadurungé antuk gelar santo utawa santa.

Pranala njaba[besut | besut sumber]