Alex Leo Zulkarnaen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alex Leo Zulkarnen
Lair19 Agustus 1935
Lahat, Sumatra Kidul
Pati12 Maret 1999
Jakarta
PakaryanSastrawan
BojoNurul Aini
Wong tuwaMariana lan Zulkarnaen

Alex Leo Zulkarnaen ya iku sastrawan kelairan Lahat, Sumatra Kidul.[1][2] Dhèwèké lair tanggal 19 Agustus 1935 lan surud ana Jakarta tanggal 12 Maret 1999.[1] Ibuné asma Mariana.[1] Bapaké asma Zulkarnaen.[1] Wong tuwané asal Matur, Minangkabau, nanging mbojo ana Malang.[1] Bapaké nyambut gawé dadi pegawé Balai Pustaka pérangan pabukon keliling.[1] Ing jaman Jepang (kira-kira 1942), kulawargané omah-omah ing Matur.[1] Garwané asma Nurul Aini, wong Ambon-Jawa.[1]

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Alex ngampungaké SMP lan SMA ana Malang.[1] Taun 1954-1955, pawiyatan ana Perguruan Tinggi Jurnalistik ana Jakarta.[2] Taun 1955-1956, ana Akademi Teater Nasional Indonesia ana Jakarta.[2] Banjur, taun 1964-1965, njerokaké ngèlmu ngenani télévisi ana Jerman.[2]

Pakaryan[besut | besut sumber]

Taun 1954, bubar SMA, dhèwèké lunga menyang Jakarta lan nyambut gawé ana Balai Pustaka.[1] Dhèwèké wiwit nulis taun 1952 nalika isih SMA.[1] Ing jaman kuwi, dhèwèké mimpin perkumpulan téater kang anggotané antarané Titie Said, Tatik Maljati, lan Widiasuria.[1] Bakat panganggitané tuwuh nalika aktip ana perkumpulan téater kuwi.[1] Nate dadi Dirjen RTF Departemen Penerangan.[3][4][5]

Karya Sastra[besut | besut sumber]

Karya-karyané, antarané ing ngisor iki:[6][2]
1. "Kulawarga Kapujutjin" (Kisah dari Negara Kambing) ing kalawarti Sastra no. 1-10, Januari-Oktober 1969 taun VII;
2. Orang jang Kembali: Kumpulan Tjerita Pendek 1953-1955 (Balai Pustaka, 1956-1960, 1976);
3. "Papa Pergi ke Geredja"(pertalan) karya Carlos Bulosan (Pustaka dan Budaja, no. 2, taun I, Juni 1959);
4. Hakim Ketjil (CV Murnibaru 1962 diceritakaké manèh saka The Oxford English Course for Malaya) wujud cerita bocah;
5. Mendung (Bukittinggi, Nusantara: 1963);
6. "Periode Cinta Kasih"(Bahana Mahasiswa Pekanbaru, no. 488, taun V, Dhésèmber 1987;
7. "Pantai" diemot ing kalawarti Kisah, Juni 1954, no. 6, taun II ana kaca 161 diomongke H. B. Jassin (cerkak iki ana ing kaca sampul, nganggo jeneng Andrea A'xandra Leo);
8. "Maafkan Nenekku" diemot ana Roman, no. 4, taun III, April 1956.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Dendy Sugono 2003, k. 24.
  2. a b c d e "Alex Leo Zulkarnaen". Dijupuk 17 July 2016. 
  3. "Dudutan Présidhèn Republik Indonesia" (PDF). pabukon.bappenas.go.id. Dijupuk 17 July 2016. 
  4. Kristanto, JB (1 September 2004). "Impor Film Sudah Dipecah, Bioskop Perlu Otonomi". Film Indonesia. Dijupuk 8 August 2016. 
  5. Rende, Ferry; Heather (24 February 2000). "LAHIRNYA PEMBERITAAN DI TV SWASTA". Gontha.com. Dijupuk 8 August 2016. 
  6. Dendy Sugono 2003, k. 25.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Dendy Sugono, ed. (2003). Ensiklopedia Sastra Indonesia Modern. Bandung: Remaja Rosdakarya. ISBN 979-692-283-5. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]