Aksèn graf

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Aksen graf ( ` ) iku sawijining tandha diakritik sing dipigunakaké ing basa-basa Katalan, Prancis, Yunani, Italia, Norwegia, Ossitania, Portugis, Skotlandia Gaelik, Vietnam, Welsh, basa Jawa lan sawetara basa liyané.

Istilah graf utawa grav asalé saka basa Latin gravis (abot). Cara ngéjané miturut marang basa Perancis: accent grave /aksɑ̃ ɡʁav/.

Àà[besut | besut sumber]

Èè[besut | besut sumber]

Ìì[besut | besut sumber]

Ǹǹ[besut | besut sumber]

Òò[besut | besut sumber]

Ùù[besut | besut sumber]

Ẁẁ[besut | besut sumber]

Ỳỳ[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aksèn_graf&oldid=821318"