Aksèn graf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Aksen graf (`) iku sawijining tandha diakritik sing dipigunakaké ing basa-basa Katalan, Prancis, Yunani, Italia, Nurwègen, Ossitania, Portugis, Sekotlan Gaelik, Vietnam, Welsh, basa Jawa lan sawatara basa liyané.

Istilah graf utawa grav asalé saka basa Latin gravis (abot). Cara ngéjané miturut marang basa Perancis: accent grave /aksɑ̃ ɡʁav/.

Àà[besut | besut sumber]

Èè[besut | besut sumber]

Ìì[besut | besut sumber]

Ǹǹ[besut | besut sumber]

Òò[besut | besut sumber]

Ùù[besut | besut sumber]

Ẁẁ[besut | besut sumber]

Ỳỳ[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]