Aksèn graf

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Aksen graf (`) iku sawijining tandha diakritik sing dipigunakaké ing basa-basa Katalan, Prancis, Yunani, Italia, Nurwègen, Ossitania, Portugis, Sekotlan Gaelik, Vietnam, Welsh, basa Jawa lan sawatara basa liyané.

Istilah graf utawa grav asalé saka basa Latin gravis (abot). Cara ngéjané miturut marang basa Perancis: accent grave /aksɑ̃ ɡʁav/.

Àà[edit | edit source]

Èè[edit | edit source]

Ìì[edit | edit source]

Ǹǹ[edit | edit source]

Òò[edit | edit source]

Ùù[edit | edit source]

Ẁẁ[edit | edit source]

Ỳỳ[edit | edit source]

Uga delengen[edit | edit source]

Pranala njaba[edit | edit source]