Aerolineas Argentinas

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Aerolíneas Argentinas
250px
IATA ICAO Kode panggil
AR ARG ARGENTINA
Didegaké 1950
Hub Aeroparque Jorge Newbery (Domestik dan regional)
Papan Anggegana Internasional Ministro Pistarini (International)
Kutha fokus Papan Anggegana Internasional Ingeniero Ambrosio L.V. Taravella
Program frequent flyer Aerolíneas Plus
Lounge penumpang VIP Lounge
Aliansi SkyTeam (2012)
Anak perusahaan Austral Líneas Aéreas
Ukuran armada 42 (+17 pesanan)
Kutha tujuan 56
Perusahaan induk Pamaréntah Argentina (99.4%)
Kantor pusat Buenos Aires, Argentina
Wong wigati Mariano Recalde (CEO)
Andrés Fabre (COO)
Situs web www.aerolineas.com.ar

Aerolíneas Argentinas (Basa Spanyol saking: Argentine Airlines) inggih punika maskapé panerbangan ingkang agèng ing Argentina lan dados maskapé panerbangan nasional Argentina.[1] Maskapé punika, ingkang berbasis ing Buenos Aires,[2] beroperasi saking hub maskapé ing Aeroparque Jorge Newbery kangge penerbangan domestik lan regional lan Papan Anggegana Internasional Ministro Pistarini kangge layanan internsional. Aerolíneas Argentinas badhè gayut kaliyan SkyTeam ing taun 2012.[3]

Sajarah[besut | besut sumber]

Sejarah maskapé punika sagèd dipuntelusuri ing wiwit taun 1929, ing wanci maskapé Aeroposta Argentina miwiti operasinipun. Pamaréntah Argentina, ingkang nyadari ombonè wewengkon Argentina lan kabètahan anggènè jaringan transportasi ingkang cèpét lan sagèd gayutakèn kota agèng lan kota alit, saklajengipun madhègakèn sebuah perusahaan penerbangan kanggè ngangkut penumpang lan surat. laih ancas ingkang dipunlayani inggih punika Mendoza lan Posadas. orang Perancis Jean Mermoz lan Antoine de Saint-Exupéry inggih punika juru anggegana-juru anggegana ingkang wiwitan ing maskapé kasebut.

sebuah Aerolíneas Argentinas Boeing 747 mendarat di Papan Anggegana Zürich, Swiss. (1982)

Taun 1946, pamaréntah Argentina majibaken pinten-pinten organisasi ing maskapé penerbangan ing nagari kasebut kangge mbentuk sistem perusahaan kaliyan kagunganipun gabungan. sanesipun Aeroposta, tiga perusahaan gabungan enggal ugi kabentuk saking maskapé ingkang kabentuk ing dekade 1930an. ALFA (Aviación del Litoral Fluvial Argentino) kabentuk kaliyan gayutaken kalih maskapé swasta, FAMA (Flota Aérea Mercante Argentina), ingkang dipunwiwiti preseden enggal ing penerbangan internasional ing neagari punika, mengoperasiaken Avro York ing layanan nuju Éropah, lan ZONDA (Zonas Oeste y Norte de Aerolíneas Argentinas) ingkang mendhet alih jaringan rute domestik PANAGRA ing barat laut.

ing wulan Mei 1949, semia maskapé penerbangan kasebut gayutaken piyambak ing ngandap asma Aerolíneas Argentinas. Operasi dipunwiwiti ing tanggal 7 Desember 1950. ing wanci kasebut, Argentina boten gadahi fasilitas papan anggegana ingkang memadai, pramila pamaréntah Juan Perón mbangun Papan Anggegana Ministro Pistarini; Jenderal Juan Pistarini, ingkang saklajengipun asmanipun dipunangge kangge fasilitas punika, ngerancang lanngarahaken pembangunanipun. tiyang kunci kangge pertumbuhan maskapé punka ya iku Alfonso Aliaga García, lan Dirk Wessel Van Layden, ingkang nate dados juru anggegana kangge maskapé penerbangan Perancis Aéropostale (boten dipungayutaken kaliyan Aeroposta) lan gadahi pengaruh ing ningkataken standard penerbangan.

DC-3 kabukti dados aset ingkang sangat berharga kangge Aerolíneas Argentinas, sami kadasta kangge katah maskapé sanes ing sadaya donya. Pesawat punika saged terbang ing rute domestik ingkang sakderengipun boten saged dipunjangkau – lan ajeg nahanaken rute internasional FAMA. Segera saksampunipun punika, Douglas DC-4 gayut kaliyan armada lan layanan penerbangan dipunbuka nuju Santiago de Chile, Lima, Santa Cruz, dan São Paulo.

Taun 1950 ningali kehadiran saking DC-6, memungkinkan Aerolíneas Argentinas ngelapahi terbang ndalu kangge ingkang wiwitan. kaliyan ginaaken pesawat punika, asma Aerolíneas Argentinas katingal ing terminal Papan Anggegana Idlewild New York, sami ugi kaliyan Havana, Lisbon, London Heathrow, Dakar, lan Rio de Janeiro. ing pungkasan dekade punika, jet Comet IV miwiti layanan jet komersial ing sadaya donya, lan Aerolíneas punika gadahi gegayuhan nambah kacepatan kangge ngadapi maskapé penerbangan Amerika Selatan sanesipun. Presiden Maskapé Juan José Güiraldes mbujuk Presiden Argentina Arturo Frondizi kangge tumbas enem pesawat enggal punika, kaliyan pangertosan menawi Aerolíneas badhe mbayar pesawat punika. lan pungkasaning, ing tanggal 2 Maret 1959, 'Tres Marías', ingkang dadosaken pesawat jet ingkang wiwitan dipunterbangaken dateng Aerolíneas, ndarat ing Papan Anggegana Internasional Ministro Pistarini.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Aerolíneas Argentinas - Flag Carrier
  2. ^ "Suppliers Registration." Aerolíneas Argentinas. Retrieved on May 9, 2010. "547 Bouchard St. – 5th floor, Autonomous City of Buenos Aires."
  3. ^ "SkyTeam Headlines." SkyTeam To Welcome Aerolíneas Argentinas As Future Member.

Pranala luar[besut | besut sumber]

Cithakan:SkyTeam