Adenium

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adenium obesum
Desert Rose.JPG
Satunggiling tuwuhan adenium nedahaken dhasar bongkol
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Tetuwuhan
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Gentianales
Famili: Apocynaceae
Génus: Adenium
Spésies: A. obesum
Jeneng binomial
Adenium obesum
(Forssk.) Roem. & Schult.

Adenium utawi ingkang misuwur kanthi nami kamboja jepang gadhah nami Latin Adenium obesum.[1] Habitat aslinipun kamboja jepang inggih punika wonten ing panggènan ingkang bentèr utawi dipunwastani ara-ara.[1] Taneman punika saged nyimpen toya wonten ing oyotipun saéngga kalebet salah setunggaling taneman sukulen.[1]

Manawi dipuntlusur saking familinipun, adenium taksih gadhah kerabat kaliyan Adenium Arabicum, Adenium Bohemianum, Adenium Multiflorum, Adenium Oleifolium, Adenium Somalense, lan Adenium Swazicum.[2]

Iklim tropis Indonésia punika kalebet panggènan ingkang saged kanggé tuwuh adenium.[1] Nanging, adenium punika mbetahaken cahya srengéngé ingkang kathah, toya ingkang namung sakedhik saha ngginakaken porous kanggé nanem.[1] Manawi tiga-tiganipun punika saged wonten, adenium bakal tuwuh ngrembaka kanthi saé.[1]

Kanggé ngrangsang supados adenium punika saged nyekar, kedahipun ngethok wit kang paling ageng piyambak.[1] Kajawi punika pang-pang adenium ugi kedah dipunkethok.[1] Sasampunipun punika, bakal tuwuh pang anyar ingkang langkung saking satunggal.[1] Saking thukulan pang énggal punika lajeng tuwuh sekar adenium.[1]

Limrahipun, adenium punika gadhah sekar ingkang tumpuk satunggal, nanging sapunika sampun wonten ingkang saged ngrembakakaken saéngga wonten variétas adenium tumpuk tiga.[3] Adenium tumpuk tiga punika dipunasilaken saking kawin silang saking adenium-adenium tumpuk satunggal ingkang werninipun bènten.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j tabloidrumah.com(dipunundhuh tanggal 28 September 2011)
  2. plantamor.com(dipunundhuh tanggal 28 September 2011)
  3. a b [Trubus, edisi 480, November 2009, kaca 60]