Adat Banyumasan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Upacara Adat[besut | besut sumber]

Ing tlatah Banyumasan ana manéka warna wangun upacara tradhisional sing unik lan khas gegandhéngan kaliyan sistém kapercayan lan pandhangan urip masarakaté ing antarané:

Klambi Adat[besut | besut sumber]

Dhaérah Banyumasan nduwé klambi tradhisional sing khas banget. Ing kalangan wong cilik ditemoni klambi kaya lancingan, bebed wala, pinjungan, iketan, nempean lan liya-liyané. Sauntara ing kalangan priyayi ditemoni klambi beskap kanggo kaum priya lan nyamping kanggo kaum wanita. Yèn klambi adat iki diberdayaké kanthi maksimal kanggo kapentingan wisata mesthi waé bakal bisa dadi daya tarik dhéwé kanggo wisatawan.