Beskap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Beskap inggih punika ageman Jawi ingkang dipun-ginakaken saben upacara utawi acara-acara tradhisional Jawi. Beskap awujud rasukan ingkang kandel, boten mawi gulon lempit, limrahipun awarni peteng, nanging tansah saking bahan ingkang polos. Pérangan ngajeng awangun boten simètris, kanthi pola kancing miring (boten lempeng mangandhap). Gumantung dhumateng jinisipun, wonten prabédan potongan ing pérangan wingking, kanggé papan medalipun keris. Beskap tansah dipunkombinasi kaliyan bebed wujud jarik kanggé panutup suku.

Jinis beskap[besut | besut sumber]

Beskap gadhah sawatawis variasi ingkang bènten-bènten potonganipun. Ing ngandhap punika jinis-jinis beskap:

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]