Ujungan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ujungan, ya iku upacara njaluk udan sing ditindakaké kanthi cara adu manungsa mawa piranti sawatang rotan sing dipigunaaké kanggo menthung mungsuhé. Ujungan ditindakaké ing mangsa kapapat lab kalima ing wewengkon kacamatan Somagedhé, Banyumas.