Cowongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cowongan, iku upacara njaluk udan kanthi piranti irus utawa siwur sing dipacaki kaya manungsa minangka srana mlebuné "indhang"/ roh arwah para leluhur. Cowongan dileksanaaké ing mangsa kapapat lan kalima ing wilayah kecamatan Somagedhé, Banyumas.