Cowongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cowongan, iku upacara njaluk udan kanthi piranti irus utawa siwur sing dipacaki kaya manungsa minangka srana mlebuné "indhang"/ roh arwah para leluhur. Cowongan dileksanaaké ing mangsa kapapat lan kalima ing tlatah kecamatan Somagedhé, Banyumas.