Énokitaké

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Flammulina
Flammulina velutipes.JPG
Jamur Enokitake (Flammulina velutipes) di alam bébas
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Fungi
Dhivisi: Basidiomycota
Klas: Homobasidiomycetes
Ordho: Agaricales
Famili: Marasmiaceae
Génus: Flammulina
Spesies
Flammulina callistosporioides
Flammulina elastica
Flammulina fennae
Flammulina ferrugineolutea
Flammulina mediterranea
Flammulina mexicana
Flammulina ononidis
Flammulina populicola
Flammulina rossica
Flammulina similis
Flammulina stratosa

Flammulina velutipes

Jamur Enokitake asil budidaya

Jamur Enokitake (えのき茸? jamur enoki) ya iku jamur pangan kanthi woh asil budidaya kang bentuke dawa-dawa, wernane putih kaya ta tauge.[1] Dikenal uga minangka jamur tauge, jamur mangsa atis, utawa jamur dom emas[2](Hanzi: 金针菇, pinyin: jīnzhēngū, Hangul: 팽이버섯 , Alihaksara: pengi beoseot).

Ing wilayah donya beriklim sejuk, jamur urip ing alam bébas ing suhu udara endek wiwit mangsa gugur nganti wiwitan mangsa semi.[3] Jamur uga bisa urip ing ngisor salju.[3] Jamur urip ing lumah pang wit-witan Celtis sinensis (basa Jepang: Enoki) kang wis lapuk, saéngga sinebut Enokitake (jamur Enoki).[3] Jamur uga bisa urip ing lumah pang kayu lapuk wit-witan kang duweni godhing amba Bebesaran lan Kesemek.[3] Jamur iki kerep dianggep ama tumrap pirang-pirang produk pertanian.[3]

Budidaya[besut | besut sumber]

Jamur Enokitake asil budidaya bisa dipanen saben taun.[3] Woh Enokitake asil budidaya katon béda saka Enokitake kang urip ing alam bébas.[3] Jamur asil budidaya dijaga saka sinar srengéngé saéngga wernane putih, déné jamur ing alam bébas wernane coklat arep jambon.[3] Jamur asil budidaya uga duweni pang kang dawa lan kuru-kuru, déné jamur ing alam bébas duweni pang kang luwih cendhek lan lemu.[3] Rasa jamur asil budidaya uga béda banget karo jamur kang urip ing alam bébas.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Specialty Produce. 2010. Enoki mushrooms Diundhuh tanggal 5 Mèi 2010.
  2. ^ Darwin. 2008. Mushroom: The Mighty Fungus Diundhuh tanggal 5 Mèi 2010.
  3. ^ a b c d e f g h i j Smith SE. 2010. What is Enokitake? Diundhuh tanggal 6 Mèi 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]