Énokitaké

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Flammulina
Jamur Enokitake (Flammulina velutipes) di alam bebas
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Fungi
Divisio: Basidiomycota
Kelas: Homobasidiomycetes
Ordo: Agaricales
Kulawarga: Marasmiaceae
Marga: Flammulina
Spesies

Flammulina callistosporioides
Flammulina elastica
Flammulina fennae
Flammulina ferrugineolutea
Flammulina mediterranea
Flammulina mexicana
Flammulina ononidis
Flammulina populicola
Flammulina rossica
Flammulina similis
Flammulina stratosa
Flammulina velutipes

Jamur Enokitake asil budidaya

Jamur Enokitake (えのき茸? jamur enoki) ya iku jamur pangan kanthi woh asil budidaya kang bentuke dhawa-dhawa, wernane putih kayata tauge.[1] Dikenal uga minangka jamur tauge, jamur mangsa atis, utawa jamur dom emas[2](Hanzi: 金针菇, pinyin: jīnzhēngū, Hangul: 팽이버섯 , Alihaksara: pengi beoseot).

Ing wilayah donya beriklim sejuk, jamur urip ing alam bebas ing suhu udhara endek wiwit mangsa gugur nganti wiwitan mangsa semi.[3] Jamur uga bisa urip ing ngisor salju.[3] Jamur urip ing permukaan pang wit-witan Celtis sinensis (basa Jepang: Enoki) kang wis lapuk, saengga sinebut Enokitake (jamur Enoki).[3] Jamur uga bisa urip ing permukaan pang kayu lapuk wit-witan kang duweni godhing amba Bebesaran lan Kesemek.[3] Jamur iki kerep dianggep minangka ama tumrap pirang-pirang produk pertanian.[3]

Budidaya[besut | besut sumber]

Jamur Enokitake asil budidaya bisa dipanen saben taun.[3] Woh Enokitake asil budidaya katon béda saka Enokitake kang urip ing alam bebas.[3] Jamur asil budidaya dijaga saka sinar srengéngé saengga wernane putih, dene jamur ing alam bebas wernane coklat arep jambon.[3] Jamur asil budidaya uga duweni pang kang dawa lan kuru-kuru, dene jamur ing alam bebas duweni pang kang luwih cendhek lan lemu.[3] Rasa jamur asil budidaya uga béda banget karo jamur kang urip ing alam bebas.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en) Specialty Produce. 2010. Enoki mushrooms Diundhuh tanggal 5 Mei 2010.
  2. ^ (en) Darwin. 2008. Mushroom: The Mighty Fungus Diundhuh tanggal 5 Mei 2010.
  3. ^ a b c d e f g h i j (en) Smith SE. 2010. What is Enokitake? Diundhuh tanggal 6 Mei 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Énokitaké&oldid=1101663"