Grega Žemlja

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Grega Žemlja
Grega Žemlja at the 2012 US Open 1.jpg
Negara Cithakan:SLO
Padunungan Kranj, Slovenia
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Main Tangan kanan (backhand dua tangan)
Bebungah $662,963
Tunggal
Rekor karier 33–25
Titel karier 0
5 Challenger, 9 Futures
Peringkat paling dhuwur No. 50 (22 Oktober 2012)
Peringkat wektu iki No. 55 (31 Desember 2012)
Asil Grand Slam
Australia Terbuka P1 (2010, 2011)
Prancis Terbuka P2 (2010)
Wimbledon P2 (2011, 2012)
AS Terbuka P3 (2012)
Ganda
Rekor karier 11–11
Titel karier 0
1 Challenger, 3 Futures
Ranking paling dhuwur No. 252 (21 November 2011)
Ranking wektu iki No. 525 (31 Desember 2012)
Pungkasan diowahi: 2 Januari 2013.

Grega Žemlja (lair ing Jesenice, Slovenia, 29 September 1986; umur 28 taun) inggih punika tiyang petenis saking Slovenia. Piyambakioun sampun ménangakén gangsal gelar tunggal lan sétunggal gelar ganda ing ATP Challenger Tour. Ing taun 2012, piyambakipun ngayuh putaran kaping tiga AS Terbuka lan ménawi petenis putra Slovenia kawiwitan ingkang nggayuh putaran kasébut ing turnamen Grand Slam. Peringkat ingkang inggil ATP-nipuninggih punika kaping -50 ingkang dipunraih ing tanggal 22 Oktober 2012. Piyambakipun wakili negaranipun dados bagian saking tim Piala Davis Slovenia.

Kauripan pribadi[sunting | sunting sumber]

Žemlja wiwit main tenis ing yuswa pitung taun mnéawi wong tuwané ndamél lapangan rumput buatan ing ngajéng dalémipun.[1] Ayahnya, Franc, ménika mantan peloncat ski, ménawi ibunipun Darinka mérdamél minangka bidang periklanan sebuah koran lokal.[1] Žemlja nggadahi adik perempuan Tjasa, ingkang tasih ngelajengaken kuliahnipun.[1] Dulu, piyambakipn nate main ski sakderenge mutusaken kangge main tenis, lan ndadosaken ski minangka hobi lan nadhe dados atlet ski menawi piyambakipun sampun dados petenis.[1] Permukaan favoritnya inggih punika rumput, menawi turnamen favoritipun inggih punika Kejuaraan Wimbledon lan Australia Kabuka.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

2003[sunting | sunting sumber]

Ing taun punika, Žemlja nderek turnamen profesional kangge kawiwitan, ingturnamen Futures Slovenia F1, ing pundhi piyambakipun takluk ing tangan Bostjan Osabnik 5–7, 4–6.[2] Dan itu juga merupakan satu-satunya turnamen yang diikuti Žemlja pada tahun ini.[2]

2004[sunting | sunting sumber]

Taun punika yaiku taun ing pundhi Žemlja miwiti kariripun dados pemain profesional.[1] Miwiti tahunipun kaliya tereliminasi kaping kalih turut-turut ing putaran kawiwita,[3] sakderenge pungkasan menangaken Slovenia F2, kaliyan langkung rumiyen nyisihaken Javier Garcia-Sintes, Rainer Etzinger, Marcos Daniel, lan Bostjan Osabnik sakderenge pungkasan ngalahaken Carlos Berlocq 6–7(1), 6–3, 6–4.[3] Sakderenge punika, piyambakipun nggayuh putaran kaping kalihipun turut-turut, sakderenge pungkasan ngayuh semifinal Serbia F4 (dipunkalahaken Vladimir Pavicevic 2–6, 2–6).[3] Malih ngayuh semifinal ing Serbia F6 (menyisihkan Marko Jankovic, Filip Paroci, lan Ivan Radovanovic, sakderenge pungkasan dipunkalahaken Alberto Soriano 5–7, 3–6), ananging kalah ing putaran kawiwitanipun turut-turut saksampunipun.[3] zngayuh kaping kalihipun putaran kalih lan sepisan perempatfinal ing tiga turnamen saklajengipun,[3] Žemlja pun balik kalah kalih turut-turut ing putaran pertama.[3] Saksampune punika, piyambakipun ngayuh putaran kaping kalih Tunisia F5, dipunkalahaken Bostjan Osabnik 6–7(2), 4–6, lajeng ngayuh perempatfinal Tunisia F6 saksampune dipunkalahaken Darko Madjarovski 6–4, 4–6, 4–6.[3] Žemlja mungkasi musim kaliyan nempati peringkat ke-640.[1]

2005[sunting | sunting sumber]

Wiwit musim Žemlja kirang mulus, dengan kekalahanipun ing putaran-putaran wiwit suatu kompetisi,[4] Saksampune punika, piyambakipun ngayuh final kaping kalih ing suatu turnamen Futures, inggih punika ing Hungaria F1 (dipunkalahaken Sebo Kiss) lan ing Bosnia lan Herzegovina F1 (dipunkalahaken Ilija Bozoljac 4–6, 3–6), sakderengipun pungkasan menang ing panggenanipun, Kranj. nyisihaken langkung rumiyen Markus Egger, Vilim Visak, Rok Jarc, lan Ernests Gulbis, piyambakipun ngelaju ing babak final, lajeng dados juara saksampune ngalahaken Roman Vogeli 7–6(4), 6–3.[4] Saksampune punika, Žemlja menangaken kalih turnamen turut-turut, ingggih punika ing Slovenia F2 (ngalahaken Vilim Visak) lan ing Slovenia F3 (ngalahaken Marco Pedrini).[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Grega_Žemlja&oldid=836661"