Erfurt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Lambang Peta
Wappen der Stadt Erfurt Lokasi Erfurt
Data-data dasar
Negara bagian Thüringen
Landkreis Stadtkreis
Wilayah 269,17 km²
Penduduk 201.645 (31 Desember 2003)
Kepadatan 749 jiwa per km²
Nomor kendaraan bermotor EF
Situs web Situs resmi
Lokasi Erfurt
Tengah kutha Erfurt.

Erfurt (ˈɛɐ̯fʊɐ̯t) iku ibu kutha negara bagéyan Jerman Thüringen kanthi pedunung watara 200.000 jiwa. Erfurt arupa kuta paling gedhé sing ana ing pusat Jerman, panggonané 100 km ing kidul-kulon Leipzig, 150 km ing lor Nürnberg, lan 180 km ing kidul-wétan Hannover. Bandhar Udhara Erfurt bisa ditekani kanthi montor mabur saka München. Erfurt ana ing bagéyan kidul Thüringer Becken, ing lembah kali Gera - anak kali Unsrut - sing wiyar. Ing kidul, Erfurt dikupengi déning alas mawa bukit-bukit Steigerwald.

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Erfurt&oldid=831702"