Thüringen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendéra
Gambar:Thuringia.jpg
Data-Data
Ibukutha: Erfurt
Wilayah: 16.171 km²
Padunung: 2.392.000 (2003)
Kapadhetan Padunung: 148/km²
ISO 3166-2: DE-TH
Pulitik
Mentri-Présidhèn: Christine Lieberknecht (CDU)
Koalisi Pamaréntahan: CDU, SPD
Papané Thüringen
Germany Laender Thueringen.png

Negara Bebas Thüringen (Basa Jèrman: Freistaat Thüringen) iku sawijining negara bagéyan Jèrman lan nduwèni wiyar wilayah 16.171 km² lan cacahé padunung 2.392.000 jiwa. Ibukuthané yaiku Erfurt.

Géografi[sunting | sunting sumber]

Thüringen ana ing tengah Jèrman lan wewatesan karo negara bagéyan Hessen, Bayern, Sachsen, Sachsen-Anhalt lan Niedersachsen. Sisih kidul Thüringen didhominasi alas Thüringer Wald.

Daftar Perdana Mentri Thüringen[sunting | sunting sumber]

  1. 1945: Hermann Brill (SPD
  2. 1945 - 1947: Rudolf Paul (SED)
  3. 1947 - 1952: Werner Eggerath (SED)
  4. 1990 - 1992: Josef Duchac (CDU)
  5. 1992 - 2003: Bernhard Vogel (CDU)
  6. 2003 - 2009: Dieter Althaus (CDU)
  7. wiwit 2009: Christine Lieberknecht (CDU)

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Negara bagéyan Thüringen ing taun 1952, nalika negara Jèrman Wétan berdaulat kapecah-pecah dadi Bezirke. Nanging ing taun 1990 dianakaké manèh.

Pembagéyan Administratif[sunting | sunting sumber]

Thüringen kapérang dadi 17 Landkreise (kayadéné kabupatèn) lan 6 Kreisfreie Städte (kayadéné kuthamadya).

Landkreise (Kabupatèn)[sunting | sunting sumber]

Thuringia map.png

  1. Altenburger Land
  2. Eichsfeld
  3. Gotha
  4. Greiz
  5. Hildburghausen
  6. Ilm-Kreis
  1. Kyffhäuserkreis
  2. Nordhausen
  3. Saale-Holzland
  4. Saale-Orla
  5. Saalfeld-Rudolstadt
  6. Schmalkalden-Meiningen
  1. Sömmerda
  2. Sonneberg
  3. Unstrut-Hainich
  4. Wartburgkreis
  5. Weimarer Land

Kreisfreie Städte (kuthamadya)[sunting | sunting sumber]

  1. Erfurt
  2. Eisenach
  3. Gera
  4. Jena
  5. Suhl
  6. Weimar

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Thüringen&oldid=804834"